Wedstrijd De Bevers DS1 gestaakt

Dames 1 van De Bevers mocht het weer opnemen tegen de nummer 1 van de competitie, Oranje Nassau dames 1. De vorige keer tegen dit team hebben de bevers zich laten zien van hun beste kant. Ondanks dat het Lemelervelds team toen verloor, keken beide teams uit naar de volgende wedstrijd tegen elkaar.

De wedstrijd werd afgetrapt met Stans en Moniek op de passer-loper positie, Pien op de spelverdelers positie, Romy op de diagonaal en Esra en Indy op de midden positie waarbij Isa deze twee verving in het achterveld. In het begin in de eerste set liep het gelijk op, maar Oranje Nassau liep in de loop van de set steeds meer uit. Aan de kant van de bevers werden veel eigen fouten gemaakt. De coach gaf aan dat het team even rustig aan moest doen om te herpakken en de eigen fouten eruit te halen, slim spelen. Tijdens de set werd er gebruik gemaakt van een dubbele wissel, waardoor er drie aanvallers aan het net stonden. Richting het einde van de set lieten de bevers een beter spel zien, maar helaas viel de winst naar de tegenstanders.

Met dezelfde opstelling begonnen de bevers aan de tweede set. Met sterke serves kwamen we op een kleine voorsprong in het begin van de set. Oranje Nassau en de Bevers gingen redelijk gelijk op en er was dus ook een beter spel te zien. Maar bij een achterstand van 11-7 valt een buiten aanvalster van Oranje Nassau schreeuwend op de grond. Het leek erop dat ze flink door haar enkel was gegaan, die misschien wel was gebroken. Deze dame kon helaas niet meer verder spelen en is naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat haar achillespees afgescheurd was. Na overleg met de coaches en de scheidsrechters is de wedstrijd stopgezet na dit incident.

Hoe de puntenverdeling gaat worden of misschien moet de wedstrijd wel opnieuw worden gespeeld, is nog onbekend. Er wordt afgewacht op de reactie van de Nevobo. Ondanks dat het van korte duur was, publiek bedankt! De Bevers zijn die avond mooi vroeg de kantine in gedoken.