Introductie

Lemelerveld ligt in de gemeente Dalfsen, provincie Overijssel, halverwege Raalte en Ommen aan de N348. En op de splitsing van het Overijssels kanaal van Almelo- Zwolle naar Deventer.

De naam komt van het oostelijker gelegen dorp Lemele. De naam Blikman-Kikkert is onlosmakelijk verbonden met Lemelerveld. Deze familie bouwde in 1865 een suikerfabriek en daaraan dankt Lemelerveld nog steeds haar bijnaam: Sukerbietendorp. Om producten te kunnen vervoeren, werd destijds het Overijssels Kanaal gegraven. Lemelerveld heeft een rijke historie. De Historische Werkgroep Lemelerveld onderzoekt dit en heeft tekst en foto’s beschikbaar gesteld.

Voor calamiteiten of vragen over veiligheid kunt u terecht op de pagina Alarm en hulp.

Lemelerveld is met het openbaar vervoer te bereiken met lijn 162 (Dalfsen-Lemelerveld-Raalte; door de week elk uur). Zie 9292ov.nl.

Het dorp heeft ongeveer 3.500 inwoners in de kern, en 1.200 in het buitengebied. Voor zo’n klein dorp heeft het veel goede voorzieningen en bedrijven. Bij de voorzieningen kun je denken aan bijvoorbeeld het natuurbad, sportpark Heidepark, een medisch centrum en een groot industrieterrein. Daarnaast is natuurlijk de Lemelerberg erg dichtbij. Het Kroonplein is het middelpunt van het dorp.

 

Advertenties