Kulturhus De Mozaïek

logo kulturhusKulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld biedt onderdak aan een groot aantal organisaties, stichtingen en verenigingen. Naast ieders eigen activiteiten ontwikkelen we ook gezamenlijke activiteiten voor de inwoners van Lemelerveld. Deze onderlinge samenwerking is wat een kulturhus tot een kulturhus maakt.

Corona Update 14 december 2020:

Corona update 13 januari 2021:

We hebben te maken met een verlengde lockdown tot in ieder geval 9 februari. Onderstaande maatregelen blijven dus van kracht. Ben u hulp nodig op het gebied van welzijn kunt u bellen met de mensen van het infopunt 0529-793013. Daar zitten mensen klaar die u door kunnen verbinden met de juiste persoon.

 

Kulturhus de Mozaïek gesloten tot 19 januari

Zoals u allen wellicht heeft gehoord moet ook het Kulturhus haar deuren weer sluiten tot in ieder geval 19 januari. Een ingrijpende maar begrijpelijke maatregel. Dit betekent dat alle activiteiten van o.a. Saam Welzijn en bibliotheek die genoemd staan in de dorpsagenda geen doorgang vinden. Ook het servicepunt van de gemeente Dalfsen, het infopunt en alle taalactiviteiten zijn gesloten. Voor vragen op het gebied van Welzijn of voor Saam Welzijn kunt u bellen met het telefoonnummer van het infopunt 0529- 793013. Daar zitten mensen klaar die u door kunnen verbinden met de juiste persoon. De bibliotheek is tot 28 december volledig gesloten. De bedoeling is dat er vanaf die datum een afhaalbieb wordt gecreëerd. Je vooraf gereserveerde boeken kun je afhalen op de volgende tijden:

Lemelerveld

Maandag: 14.00 -16.00 uur

Woensdag: 14.00 - 16.00 uur

Kijk op www.bibliotheekdalfsen.nl voor meer informatie en  de overige openingstijden van Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst.

Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel: 0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

Het kulturhus is het beste bereikbaar via mail info@kulturhuslemelerveld.nl

Het Infopunt, nu ook voor vragen over corona

Inwoners die (zorg)vragen hebben met betrekking tot het coronavirus kunnen hiermee terecht bij het Infopunt via telefoonnummer 0529 793 013. Dit nummer is ook beschikbaar voor inwoners (en gezinnen) die in quarantaine moeten, omdat zijzelf of één of meerdere huisgenoten besmet zijn met het coronavirus. Inwoners kunnen in dat geval tegen zaken aanlopen, waardoor zij het even niet meer weten of hulp of ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met deze situatie. Medewerkers van het infopunt staan inwoners te woord, indien noodzakelijk worden ze doorverwezen naar passende ondersteuning.

De vragen kunnen heel divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan: “Hoe krijg ik mijn boodschappen of medicijnen in huis? Kan ik nog gebruik maken van thuiszorg? Ik ben nu wel heel alleen, hoe kom ik in contact met mijn omgeving?” Het telefoonnummer is niet bedoeld voor vragen die betrekking hebben op het aanvragen van een compensatievergoeding of zakelijke vragen. In dat geval kan men bellen met de gemeente Dalfsen op telefoonnummer 14 0529.

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer.

Ook het Informatiepunt Digitale Overheid is ondergebracht bij het Infopunt. Hier helpen de medewerkers je graag verder met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Je wordt direct geholpen of doorverwezen naar de juiste organisatie als het gaat om persoonsgebonden informatie.

Corona update 1 december 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf morgen (1 december) het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht.
Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. 😷

Uitzondering zijn er voor mensen met ziekte of beperking.

Corona update 19 november 2020:

Het kulturhus mag weer open!

Bibliotheek

De bibliotheek is open (zelfbediening) conform de openingstijden van het Kulturhus. De medewerkers van de bibliotheek zijn aanwezig op: maandag tussen 14.00 en 18.00 uur, dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur, woensdag tussen 14.00 en 18.00 uur en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Het Taalpunt werkt op afspraak en is telefonisch bereikbaar op 06 33834681. De activiteiten zoals taalkoppels, taalgroepen, basistraining gaan weer van start.

Saam Welzijn

Saam Welzijn kan i.v.m. de laatste Coronamaatregelen, die vanaf 19 november gelden, haar activiteiten in de Kulturhusen weer starten. De gedeeltelijke lockdown zoals deze vóór 3 november gold is nu weer aan de orde. Dat betekent dat u weer welkom bent om actief deel te nemen aan de activiteit waar u lid van bent.

Kom weer in beweging en ontmoet weer andere mensen.

Dit geldt zowel voor de ouderenactiviteiten als de activiteiten in de verschillende jongerencentra. Natuurlijk is er wel aandacht voor de nog steeds geldende regels betreffende de 1,5 meter afstand, handen wassen en mondkapjes-advies.

Als u toch het risico niet wil nemen en besluit om niet meer deel te nemen aan de activiteit waar u lid van bent wilt u dit dan doorgeven via tel.nr.: 0529-482121 of mailen naar info@saamwelzijn.nl

Ook de medewerkers van Saam Welzijn werken weer wat meer vanaf hun werkplek in de kantoren van Kulturhusen.  Door de gedeeltelijke lockdown wordt er ook nog wel veel vanuit huis gewerkt.

Carinova

Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel: 0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 – tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

De Kern, maatschappelijk werk

De Kern, maatschappelijk werk is bereikbaar op 038 456 97 00.

Logopedie

De logopediste is op maandag en woensdag in het Kulturhus te vinden. Wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen met 0529 433 622

Partou

Kinderopvang Partou is gewoon geopend.

Infopunt

Het Infopunt heeft zitting in het Kulturhus op maandagmorgen en dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer.

Filmpje Infopunt

 

Voor meer actueel nieuws volg ons via:
twitter    facebook

Verhuur vergaderruimte

Kulturhus de Mozaïek biedt ruimte te huur aan voor o.a.:

 • Vergaderingen
 • Workshops
 • Presentaties
 • Bijeenkomsten

verhuurHet Kulturhus beschikt hiervoor over meerdere vergaderruimtes. Deze variëren in ruimte van 7 tot 100 personen. Ook hebben we een spreekkamer voor 1 op 1 gesprekken beschikbaar.
Wij hebben de beschikking over een beamer, groot presentatiescherm, flipovers en een geluidsinstallatie waar u gebruik van kunt maken.
Er is in het hele gebouw een goed en vrij toegankelijk Wifi signaal aanwezig.
Kosten variëren tussen de € 20.00 en € 87.50 per dagdeel.

Huurt u een ruimte bij ons, dan krijgt uw activiteit, indien gewenst, gratis publiciteit via onze facebook pagina en de site van www.sukerbiet.nl !

We hebben diverse ruimtes beschikbaar:

 • Vergaderzaal 1 (maximaal 7 personen)
 • 't Febriek (maximaal 100 personen)
 • Jeugdsoos, Chill Point
 • De Mozaiek 1 (maximaal 10 personen)
 • De Mozaiek 2 (maximaal 40 personen)
 • Bibliotheek
 • 't Kerkbrugje (maximaal 20 personen)

Voor meer informatie belt u met 0572-370306. We zijn er maandag en dinsdag: van 9.00 tot 15.00 uur. Op woensdag en donderdag: van 8.30 tot 16:00 uur. Op vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Via mail altijd bereikbaar: info@kulturhuslemelerveld.nl

Bestuur

Een Kulturhus is een combinatie van verschillende voorzieningen onder één of meerdere daken, waarin de onderlinge samenwerking de sleutel is. In ons Kulturhus beheren en exploiteren we samen het Kulturhus, en dragen we samen de verantwoording voor de gehele programmering.

Het bestuur van het Kulturhus bestaat uit de volgende personen:

Gerrit Hoogenboom (voorzitter)
Henk den Hollander (penningmeester)
Secretaris vacant

Historie

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld is op 9 juni 2004 geopend door HKH Prinses Margriet als één van de eerste kulturhusen in Nederland.

Dit Scandinavische concept wordt tegenwoordig steeds meer toegepast om tal van voorzieningen in kernen en wijken te behouden. Meerwaarde creëren uit gezamenlijke voorzieningen, programmering en beheer, waardoor behoud van maatschappelijk, sociaal en cultureel kapitaal in een woonkern langdurig gewaarborgd is. In Lemelerveld is het kulturhus een plek waar voor alle lagen van de bevolking tal van organisaties zeer uiteenlopende activiteiten organiseren.

Kulturhus De Mozaïek
Kroonplein 58
8151 AZ Lemelerveld
0572 - 37 03 06
maandag en dinsdag:
9.00 tot 15.00 uur
woensdag en donderdag:
8.30 tot 16:00 uur
vrijdag:
09.00 uur tot 12.30 uur
of via mail:
info@kulturhuslemelerveld.nl
>> route

Dagelijkse leiding
Ilse Schoorlemmer
Dorien Grootenhuis