Kulturhus De Mozaïek

logo kulturhusKulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld biedt onderdak aan een groot aantal organisaties, stichtingen en verenigingen. Naast ieders eigen activiteiten ontwikkelen we ook gezamenlijke activiteiten voor de inwoners van Lemelerveld. Deze onderlinge samenwerking is wat een kulturhus tot een kulturhus maakt.
Eigen activiteiten bieden we ook aan:

Huiswerkbegeleiding en bijles via Jenneke van Doesburg
Jenneke: Ik vind het leuk om jonge mensen individueel te begeleiden en hun net dat steuntje in de rug te geven om tot meer zelfvertrouwen en tot betere resultaten te komen. In de klas wordt steeds vaker een beroep gedaan op het zelfstandig eigen maken en verwerken van de lesstof. Maar hoe doe je dat dan? Wat is de beste manier om te plannen? Bij iets meer individuele aandacht in een rustige omgeving kan uw kind het niveau in haar/zijn eigen tempo op het gewenste peil brengen. Het geeft veel voldoening als een slecht rapportcijfer wordt omgezet naar een dikke voldoende!
Ook interesse voor huiswerkbegeleiding en of bijles? Neem contact op met : Jenneke van Doesburg, 06-22178997 of doesburgjwvan@gmail.com

De activiteiten die in het kulturhus plaatsvinden staan in de agenda.

Voor meer actueel nieuws volg ons via:
twitter    facebook

Verhuur vergaderruimte

Kulturhus de Mozaïek biedt ruimte te huur aan voor o.a.:

 • Vergaderingen
 • Workshops
 • Presentaties
 • Bijeenkomsten

verhuurHet Kulturhus beschikt hiervoor over meerdere vergaderruimtes. Deze variëren in ruimte van 7 tot 100 personen. Ook hebben we een spreekkamer voor 1 op 1 gesprekken beschikbaar.
Wij hebben de beschikking over een beamer, groot presentatiescherm, flipovers en een geluidsinstallatie waar u gebruik van kunt maken.
Er is in het hele gebouw een goed en vrij toegankelijk Wifi signaal aanwezig.
Kosten variëren tussen de € 20.00 en € 87.50 per dagdeel.

Huurt u een ruimte bij ons, dan krijgt uw activiteit, indien gewenst, gratis publiciteit via onze facebook pagina en de site van www.sukerbiet.nl !

We hebben diverse ruimtes beschikbaar:

 • Vergaderzaal 1 (maximaal 7 personen)
 • 't Febriek (maximaal 100 personen)
 • Jeugdsoos, Chill Point
 • De Mozaiek 1 (maximaal 10 personen)
 • De Mozaiek 2 (maximaal 40 personen)
 • Bibliotheek
 • 't Kerkbrugje (maximaal 20 personen)

Voor meer informatie belt u met 0572-370306. We zijn er maandag en dinsdag: van 9.00 tot 15.00 uur. Op woensdag en donderdag: van 8.30 tot 16:00 uur. Op vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Via mail altijd bereikbaar: info@kulturhuslemelerveld.nl

Bestuur

Een Kulturhus is een combinatie van verschillende voorzieningen onder één of meerdere daken, waarin de onderlinge samenwerking de sleutel is. In ons Kulturhus beheren en exploiteren we samen het Kulturhus, en dragen we samen de verantwoording voor de gehele programmering.

Het bestuur van het Kulturhus bestaat uit de volgende personen:

Gerrit Hoogenboom (voorzitter)
Henk den Hollander (penningmeester)
Secretaris vacant

Historie

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld is op 9 juni 2004 geopend door HKH Prinses Margriet als één van de eerste kulturhusen in Nederland.

Dit Scandinavische concept wordt tegenwoordig steeds meer toegepast om tal van voorzieningen in kernen en wijken te behouden. Meerwaarde creëren uit gezamenlijke voorzieningen, programmering en beheer, waardoor behoud van maatschappelijk, sociaal en cultureel kapitaal in een woonkern langdurig gewaarborgd is. In Lemelerveld is het kulturhus een plek waar voor alle lagen van de bevolking tal van organisaties zeer uiteenlopende activiteiten organiseren.

Het kulturhus is gesloten tot 6 april 2020.

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid raken ook ons kulturhus. De gezondheid van mensen staat voorop en daarom willen wij onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus.

Het kulturhus is daarom gesloten tot en met 6 april.

De bibliotheek en het infopunt zijn tevens gesloten. Zie ook www.bibliotheekdalfsen.nl voor meer informatie.

Ook alle activiteiten zijn geannuleerd tot en met 6 april.

Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel:0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 – tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

 

 

Kulturhus De Mozaïek
Kroonplein 58
8151 AZ Lemelerveld
0572 - 37 03 06
maandag en dinsdag:
9.00 tot 15.00 uur
woensdag en donderdag:
8.30 tot 16:00 uur
of via mail:
info@kulturhuslemelerveld.nl
>> route

Dagelijkse leiding
Ilse Schoorlemmer
Dorien Grootenhuis