Kulturhus De Mozaïek

logo kulturhusKulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld biedt onderdak aan een groot aantal organisaties, stichtingen en verenigingen. Naast ieders eigen activiteiten ontwikkelen we ook gezamenlijke activiteiten voor de inwoners van Lemelerveld. Deze onderlinge samenwerking is wat een kulturhus tot een kulturhus maakt.
Eigen activiteiten bieden we ook aan:

Corona update:

Kulturhus de Mozaïek opent weer voorzichtig haar deuren.

Nadat premier Rutte in maart aankondigde dat Nederland in een intelligente lockdown ging hebben wij ook helaas onze deuren moeten sluiten. Geen bibliotheek, geen activiteiten en bijeenkomsten en geen ontmoetingen. Het was stil, veel te stil in ons huis.

Aanpassingen gebouw
Wij hebben niet helemaal stil gezeten. Zo is ons hele kulturhus voorzien van ledverlichting en hebben we een nieuwe brandmeldcentrale gekregen. Ook zijn alle kasten eens flink opgeruimd en schoon gemaakt.
Nu alles weer langzaam aan op gang komt hebben we ons bezig gehouden met de aanschaf van handgel, route stickers, en goed nagedacht over hoe we het e.e.a. weer kunnen opstarten. Bij dit alles steeds de maatregelen van het RIVM en de gezondheid van u als bezoeker en onze medewerkers in ons achterhoofd .

Beperkte opstart activiteiten
We merken dat met name de ouderen en alleenstaanden ons en de activiteiten van Saam enorm gemist hebben. Ondanks de telefoontjes, kaartjes of een kleine attentie zijn ze veel alleen thuis. Helaas moeten we ook constateren dat we veelal te maken hebben met een doelgroep die in de risico groep valt door hun gezondheid en/of leeftijd. Veel activiteiten kunnen we dus ook nog niet op een veilige manier opstarten. Biljarten is op dit moment beperkt mogelijk.
Wel zijn we voortdurend aan het nadenken over hoe we wel u kunnen ontvangen.

Open voor een kopje koffie, praatje of vergaderruimte
Mocht u zin hebben aan en kopje koffie en praatje? De deur staat open en loop dan ook rustig binnen. Wij ontvangen u graag op 1.5 meter afstand.
Wij hebben onze ruimtes zo kunnen inrichten dat u met maximaal 20 personen op een veilige manier kunt vergaderen. Informeer hiervoor bij beheer voor de mogelijkheden. 0572 370306

Bibliotheek
De bibliotheek is op dit moment alleen geopend op maandag, woensdag en vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. Door de regelgeving is het helaas nog niet mogelijk om tijdens de onbemande uren boeken te lenen of terug te brengen.

Taalpunt
Het Taalpunt werkt op afspraak en is telefonisch bereikbaar op 06 33834681

Carinova
Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel: 0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 – tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

De Kern, maatschappelijk werk
De Kern, maatschappelijk werk is bereikbaar op 038 456 97 00.

Logopedie
Ook de logopedie is weer opgestart en ontvang u graag weer live i.p.v. via beeldbellen. De logopediste is op maandag en woensdag in het Kulturhus te vinden. Wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen met 0529 433 622

Partou
Kinderopvang Partou is gedurende de lockdown geopend geweest. Eerst alleen voor kinderen met ouders in de vitale beroepen maar nu weer voor alle kinderen.

Infopunt
Het Infopunt is alleen telefonisch bereikbaar. Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Het Infopunt is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en woensdagavond van 18.30 – 20.30 uur. Het telefoonnummer is 0529 793013.
In verband met de coronacrisis is het fysieke Infopunt voorlopig nog dicht, wel is het mogelijk een persoonlijke afspraak te maken via het telefoonnummer.

Huiswerkbegeleiding en bijles via Jenneke van Doesburg
Jenneke: Ik vind het leuk om jonge mensen individueel te begeleiden en hun net dat steuntje in de rug te geven om tot meer zelfvertrouwen en tot betere resultaten te komen. In de klas wordt steeds vaker een beroep gedaan op het zelfstandig eigen maken en verwerken van de lesstof. Maar hoe doe je dat dan? Wat is de beste manier om te plannen? Bij iets meer individuele aandacht in een rustige omgeving kan uw kind het niveau in haar/zijn eigen tempo op het gewenste peil brengen. Het geeft veel voldoening als een slecht rapportcijfer wordt omgezet naar een dikke voldoende!
Ook interesse voor huiswerkbegeleiding en of bijles? Neem contact op met : Jenneke van Doesburg, 06-22178997 of doesburgjwvan@gmail.com

De activiteiten die in het kulturhus plaatsvinden staan in de agenda.

Voor meer actueel nieuws volg ons via:
twitter    facebook

Verhuur vergaderruimte

Kulturhus de Mozaïek biedt ruimte te huur aan voor o.a.:

 • Vergaderingen
 • Workshops
 • Presentaties
 • Bijeenkomsten

verhuurHet Kulturhus beschikt hiervoor over meerdere vergaderruimtes. Deze variëren in ruimte van 7 tot 100 personen. Ook hebben we een spreekkamer voor 1 op 1 gesprekken beschikbaar.
Wij hebben de beschikking over een beamer, groot presentatiescherm, flipovers en een geluidsinstallatie waar u gebruik van kunt maken.
Er is in het hele gebouw een goed en vrij toegankelijk Wifi signaal aanwezig.
Kosten variëren tussen de € 20.00 en € 87.50 per dagdeel.

Huurt u een ruimte bij ons, dan krijgt uw activiteit, indien gewenst, gratis publiciteit via onze facebook pagina en de site van www.sukerbiet.nl !

We hebben diverse ruimtes beschikbaar:

 • Vergaderzaal 1 (maximaal 7 personen)
 • 't Febriek (maximaal 100 personen)
 • Jeugdsoos, Chill Point
 • De Mozaiek 1 (maximaal 10 personen)
 • De Mozaiek 2 (maximaal 40 personen)
 • Bibliotheek
 • 't Kerkbrugje (maximaal 20 personen)

Voor meer informatie belt u met 0572-370306. We zijn er maandag en dinsdag: van 9.00 tot 15.00 uur. Op woensdag en donderdag: van 8.30 tot 16:00 uur. Op vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Via mail altijd bereikbaar: info@kulturhuslemelerveld.nl

Bestuur

Een Kulturhus is een combinatie van verschillende voorzieningen onder één of meerdere daken, waarin de onderlinge samenwerking de sleutel is. In ons Kulturhus beheren en exploiteren we samen het Kulturhus, en dragen we samen de verantwoording voor de gehele programmering.

Het bestuur van het Kulturhus bestaat uit de volgende personen:

Gerrit Hoogenboom (voorzitter)
Henk den Hollander (penningmeester)
Secretaris vacant

Historie

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld is op 9 juni 2004 geopend door HKH Prinses Margriet als één van de eerste kulturhusen in Nederland.

Dit Scandinavische concept wordt tegenwoordig steeds meer toegepast om tal van voorzieningen in kernen en wijken te behouden. Meerwaarde creëren uit gezamenlijke voorzieningen, programmering en beheer, waardoor behoud van maatschappelijk, sociaal en cultureel kapitaal in een woonkern langdurig gewaarborgd is. In Lemelerveld is het kulturhus een plek waar voor alle lagen van de bevolking tal van organisaties zeer uiteenlopende activiteiten organiseren.

Kulturhus De Mozaïek
Kroonplein 58
8151 AZ Lemelerveld
0572 - 37 03 06
maandag en dinsdag:
9.00 tot 15.00 uur
woensdag en donderdag:
8.30 tot 16:00 uur
vrijdag:
09.00 uur tot 12.30 uur
of via mail:
info@kulturhuslemelerveld.nl
>> route

Dagelijkse leiding
Ilse Schoorlemmer
Dorien Grootenhuis