Lemelervelder op jacht naar wereldtitel

Bij BMX denken wij al snel aan de Nederlandse toppers Niek Kimmann en de gezusters Smulders. Toch is in hun kielzog ook een Lemelervelder op jacht naar een wereldtitel op het wereldkampioenschap BMX dat op dit moment gehouden wordt in het Amerikaanse Rock Hill.

Vincent Huisjes wonende aan de Hooilanden neemt deze week deel aan twee klasses; de officiële BMX-klasse (BMX-fiets met 20 inch banden) en de Cruiser (24 inch banden). Afgelopen maandagavond miste hij op tweeduizendste de finale van de Cruisers Men 30-34. Maar dit was slechts een opwarmertje voor het echte doel van Vincent.

Aanstaande woensdag, 15 mei, staat hij aan de start met de 20” BMX in de leeftijdscategorie Men 30-34. Hij zal zich eerst door de manches moeten worstelen, waar een valpartij en een snelle uitschakeling altijd op de loer liggen. Mocht hij hier door komen dan volgen vervolgens de kwart- en halve finale, waarin hij bij de beste vier moet zitten om als klap op de vuurpijl in de finale te mogen rijden. Volgens ingewijden is Vincent een echte kanshebber voor de titel!

Wil je Vincent woensdag live in actie zien? Dit kan vanaf 18:00u. op https://www.youtube.com/live/adtJDGujYD4?feature=shared

Deel dit: