Samen de winter door

Dat was het motto van de bijeenkomst van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, afgelopen zaterdagmiddag bij Natuurlijk Heidepark. Al vroeg in de middag verzamelden zich een mooi groepje geïnteresseerden voor de landelijke actie van 90 energiecoöperaties waaronder ook onze eigen Lemelerveldse DLL.

Het tijdstip was landelijke bepaald en is gezien alle sportactiviteiten op zaterdag, voor veel Lemelervelders niet ideaal. Desondanks was er toch een mooie opkomst.

De middag werd gestart met een landelijke aftrap via Teams, waarna Theo Logtenberg het stokje overnam namens Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. Aan de hand van diverse demonstratievideo’s kregen de aanwezigen uitleg over het aanbrengen van diverse soorten energiebesparingsproducten. De instructiefilmpjes zijn te bekijken op de website: www.samendewinterdoor.nu/

Na de video’s die met name bij het onderdeel radiatorfolie wat discussie opleverde: “Is het nu wel of niet verstandig om de folie op de achterkant van de radiator te bevestigen?”, werden aan de hand van een PowerPointpresentatie (klik hier voor de presentatie) nog meer besparingstips gedeeld door Theo.

Slotconclusie van de middag is wel dat naast het installeren van diverse soorten producten, die deze middag ook te bekijken waren, het vooral ook een zaak is van bewustwording en gedragsverandering bij alle bewoners van een woning.

Vanuit de landelijke organisatie is hiervoor materiaal ter beschikking gesteld. Doel van de hele actie is dat de aanwezigen thuis met de tips aan de slag gaan en vanuit deze ervaring en het vertrouwen dat ze dit zelf kunnen, anderen in hun omgeving ook gaan helpen bij het besparen van energie. Daarmee zou de hulp laagdrempelig als een olievlekwerking over het hele dorp kunnen uitwaaieren, vandaar het motto: “Samen de winter door!” Dus misschien krijg je binnenkort wel een folder in de bus.

De actie wordt gesteund met korting van de Gamma, maar die hebben we in Lemelerveld niet en vanuit DLL promoten we lokaal kopen, dus heeft HUBO Lemelerveld voor een aantrekkelijke vervangende kortingsbon gezorgd. Deze zit bij het informatiemateriaal in.

Aan het eind werd nog even aandacht gegeven aan de diverse andere lopende acties vanuit Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en/of Dorpen van Morgen:

Wil je als (tijdelijk) vrijwilliger aan een van deze acties een bijdrage leveren, dan ben je van harte welkom. Reageer dan naar info@duurzaamleefbaarlemelerveld.nl

Maar je kan ook thuis al een bijdrage leveren door zelf te besparen en een of twee anderen in je omgeving daarmee te helpen. Informatie is op te halen in het Kulturhus ‘De Mozaïek” en te vinden op: www.samendewinterdoor.nu.

Foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *