Tussenstand kledingbieb

Er wordt hard gewerkt in de blauwe hal aan de Handelsweg. Met een enthousiaste groep vrijwilligers, willen initiatiefnemers Jolanda en Christel daar samen de grootste inloopkast van Lemelerveld gaan realiseren.

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën, daarom moeten we bewuster leren omgaan met onze kleding. In het huidige systeem wordt er veel te veel kleding van steeds slechtere kwaliteit gemaakt die daardoor ook steeds sneller wordt afgedankt. Deze vicieuze cirkel willen wij gaan doorbreken.

De bedoeling van de kledingbieb is om straks kleding uit te gaan lenen. Door kleding niet persé alleen maar te hoeven bezitten maar ook te gaan lenen, kunnen we samen met veel minder kleding toe én wordt het langer gebruikt. Zo wordt het een win-win-situatie voor iedereen!

Een ander deel van de ruimte zal ingericht worden als workshop ruimte en (naai-)atelier. Hier kan textiel dat niet meer gedragen kan worden een nieuwe creatieve bestemming krijgen. Kortom: heel veel mooie ideeën om samen uit te gaan werken.

De ruimte krijgt inmiddels al aardig vorm met de wandjes die worden geplaatst. Aan het interieur wordt ook hard gewerkt en geverfd en achter de schermen wordt ook nog gewerkt aan een passend logo voor de start van social media. Dus nog heel even geduld, dan kan je de kledingbieb ook via de socials volgen. Eerder deden we hier al een oproep voor een naam en dat heeft veel leuke namen opgeleverd. Inmiddels hebben we daar een keuze uit gemaakt, maar daarover later meer.

We zoeken nog steeds enthousiaste vrijwilligers en mooie schone dames winterkleding. De dameskleding mag gebracht worden bij Christel, Dorpsstraat 11. Van harte welkom voor onze kledingbieb!

Het kledingruilatelier is een initiatief vanuit Duurzaam Leefbaar Lemelerveld.

Foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten