Bevers D1 laten de punten in Sneek

Na een volleybalvrij weekend mochten wij afgelopen zaterdag weer aan de bak. De wedstrijd tegen VC Sneek DS 3 stond op het programma. Wij stonden op de tweede plaats en zij stonden vierde, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Gelukkig was Bodine weer hersteld van haar blessure en kon zij ons deze wedstrijd weer versterken in het veld. Ook deed Kaya met ons mee voor extra versterking. Na een lange autorit naar Sneek, begonnen wij om 16:00 uur aan deze wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd met Pien als spelverdeler, Romy als diagonaal, Moniek en Stans op de passer/loper positie, Indy en Nienke als middens en Isa natuurlijk in het witte shirtje als libero. De 1e set begonnen we sterk en werd er veel gescoord. Door een mooie serveserie van Moniek wisten we een flinke voorsprong te pakken. Deze set wonnen wij dan ook met 25-15. Een goed begin!

Na deze 1-0 voorsprong begonnen wij met enthousiasme aan de 2e set. Maar vanaf deze set had Sneek ook de smaak te pakken. Er werd goed geserveerd door Sneek en wij hadden moeite met de pass. In tegenstelling tot hun werd er bij ons veel fout geserveerd. Ook kwamen wij aanvallend niet meer aan ons eigen spel toe. Aan het einde van deze set wisten we nog wat punten in te lopen door een mooie serveserie van Pien, maar het was niet genoeg. Deze set verloren we met 25-22.

Na deze set wisten we ons eigen niveau helaas niet meer terug te pakken. Dus ook set 3 werd gewonnen door Sneek met een stand van 25-20. Nadat Bodine en Kaya in set 2 en 3 al eens waren ingewisseld, begonnen zij in de 4e set. Wij hoopten dat we er nog een 5e set konden uithalen maar dat is helaas niet gelukt. Ook set 4 verloren wij met 25-20.

Na al die overwinningen hoort een verlies er ook een keer bij. Gelukkig hebben wij onze tweede plek in het klassement weten te behouden. Aankomende zaterdag spelen wij weer een thuiswedstrijd. Om 19:00 uur gaan wij van start tegen Vovem’90 DS 1. Wij hopen jullie allemaal te zien op de tribune!

Tekst: Isa Manenschijn