Vlonderterras biedt een nieuwe ontmoetingsplek in Lemelerveld

Op dinsdag 25 oktober is het gloednieuwe vlonderterras aan de Ankerstraat in Lemelerveld in gebruik genomen. Onder het toeziend oog van zo’n veertig belangstellenden, knipten de twee oudste bewoners van Het Anker, mevrouw Mieke Jansen en meneer Bernard Schotman, samen met wethouder Ruud van Leeuwen, een lint door. Daarna kreeg iedereen de gelegenheid om het terras van dichtbij te bewonderen en de banken uit te proberen. Wethouder Van Leeuwen wenste de inwoners van Lemelerveld toe dat ze “heel lang mogen genieten van dit mooie terras”.

Het is een opvallend nieuw bouwwerk in Lemelerveld: het vlonderterras aan de Ankerstraat. Een mooie plek om te genieten van het uitzicht over het Kanaal en om elkaar te ontmoeten. De plaats aan de Ankerstraat is dan ook niet zo maar gekozen. De bedoeling is dat iedereen, maar vooral de bewoners van Het Anker, hier veel plezier aan gaan beleven.

Onderdeel kanaalvisie

Het vlonderterras is een onderdeel van de afspraken die de gemeente Dalfsen heeft gemaakt met de provincie Overijssel als uitwerking van de Kanaalvisie. De wethouder gaf aan dat de komende jaren het laatste deel van de kanaalvisie gerealiseerd zal worden: de zuidkant van de Wagenmansbrug. Voor de vlonderbrug krijgt de gemeente subsidie. Eén van de voorwaarden was wel dat het terras in 2022 gerealiseerd moest zijn. En dat dit gelukt is, kan iedereen nu zien.

Onderhoudsarm en circulair gebouwd

Het mooie van dit terras is dat het onderhoudsarm en circulair is. Onderhoudsarm omdat een groot deel is gemaakt van composiet, in de vorm van hergebruikt kunststof. De planken zijn voorzien van een rand, die ervoor moet zorgen dat bezoekers niet uitglijden. Circulair, omdat de vloerplanken over zijn gebleven van een ander project. Deze hebben nu een mooie nieuwe bestemming gekregen in Lemelerveld.

Rolstoelpicknicktafel

De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat er een rolstoelpicknicktafel moet komen aan de Ankerstraat. Daarvoor is een plek gereserveerd bij het vlonder. Het prototype van deze tafel was op 25 oktober ook te bewonderen. Ontwerper Luco Nijkamp legde uit dat de tafel volgend jaar op meer plaatsen in het Vechtdal te zien zal zijn. Het blad van de tafel en de zitting van de banken zijn ook gemaakt van gerecycled materiaal, waaronder kleding. Dit is in de structuur van het materiaal te zien. De tafel wordt nu in productie genomen en zal over een paar maanden ook aan de Ankerstraat worden geplaatst.

Foto’s Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten