PK/Unitas 1 – Auto van Ewijk/LHC, 25 – 24

We wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden omdat Unitas op een 2e plek staat in onze competitie.

De hele wedstrijd liep gelijk op dus beide teams scoorden steeds achter elkaar door, de samenwerking met de cirkel was erg goed in de aanval waardoor er wat mooie ruimtes vrij kwamen. Ook in de verdediging waren we goed aan het samenwerken, maar Unitas kwam er soms toch te gemakkelijk door. De scheidsrechter gaf niet helemaal de juiste straffen en Unitas mocht ons na duwen en aan onze shirtjes trekken. De rust was daarom ook 13-10.

In de rust had Harry ons duidelijk verteld wat goed ging maar ook wat beter kon, dus ging Auto van Ewijk/LHC zichzelf daarin verbeteren. We begonnen de tweede helft daarom ook sterk en wisten de stand weer gelijk te krijgen en stonden we zelfs even voor. Maar ook Unitas was gedreven om te winnen, dus ging het weer gelijk op. Richting de slotfase van de wedstrijd stonden wij nog achter met 2 punten, maar toch wisten wij nog een keer te scoren om de stand op 25-24 te krijgen. Met nog 45 seconden op de klok stonden we te verdedigen. Een ding wisten wij zeker, Unitas mocht er niet meer langs heen. Unitas mocht een lange aanval spelen maar miste de bal. De scheidsrechter was niet aan het opletten en hoorde van alle kanten ‘tijd’ waardoor hij de wedstrijd 5 seconden eerder stopte en wij geen break-out meer konden lopen en de eindstand dus 25-24 is geworden in het voordeel voor Unitas.

Aankomende zondag spelen wij thuis tegen de Cirkeltijgers DS1 om 12.30!

Door: Romee Kamphuis