Belangrijke zege Lemelerveld bij DTC 07

Bevrijdingsdag kreeg in Lattrop een bijzondere lading want door de 2-4 overwinning op DTC 07 in het inhaalduel heeft Lemelerveld alles weer in eigen hand om de nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen. De ploeg van Emiel Maat steeg naar de veilige negende plek maar de laatste drie wedstrijden zal het nog de nodige spanning opleveren. Zonder vier belangrijke basisspelers, die al geruime tijd geleden een vakantie hadden geboekt, wist Lemelerveld dik verdiend te winnen van een opportunistisch spelend DTC 07. De Dinkelland Tilligte Combinatie lijkt na de promotie vorig jaar meteen weer terug te keren naar de 4e klasse. Met de 17 jarige Fin van den Berg uit de JO-19 en 2e elftal spelers Joey Nijenkamp en Jeroen Exel in de basis was Lemelerveld de zeker in het begin van de eerste helft de bovenliggende partij en scoorde Stan Reimink al binnen 10 minuten de 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft had Lemelerveld nog enkele goede mogelijkheden, DTC 07 stelde hier maar weinig tegenover.

Na de thee werd de prima spelende, maar nog maar weinig in de basis gestarte Arjon van Lenthe, ( foto) rond de 60e minuut onderuit getikt binnen de zestien. Job Heerink voltrok vanaf de elf meterstip feilloos het vonnis voor de 0-2. De jonge Arjon van Lenthe was enkele minuten weer belangrijk. Uit een voorzet vanaf de linkerkant schoof hij beheerst de bal achter de DTC’07 goalie en was met de 0-3 de buit binnen. Job Heerink voegde wel of niet buitenspel in de tachtigste minuut nog maar weer eens een doelpunt aan zijn totaal toe voor de 0-4. Dat DTC ‘07 in de slotfase twee keer scoorde was louter voor de statistiek, de 2-4 overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Aanstaande zondag speelt Lemelerveld opnieuw tegen DTC’07 maar nu volgens het reguliere programma. Lemelerveld staat na de overwinning ook nog op een kansrijke positie in de derde periode. Trainer Emiel Maat zal echter zijn spelers vooral scherp houden om op 12 mei opnieuw de drie punten te pakken om uit de gevarenzone te blijven. Aanvang op het Heidepark is 14.00 uur

Opstelling Lemelerveld Rowell Evers, Roel Posthoorn ( 80 Jasper Westerman) Ramon Lorkeers, Joey Nijenkamp, Elwin van Lenthe( 80 Mick Kragt), Stan Reimink, Jeroen Exel, Fin van den Berg, Job Heerink, Noah Tuink, ( 65 Bram Smit) Arjon van Lenthe ( 65 Bram Reimink)