Gelijkspel LHC tegen SV Dalfsen

Zondag 20 november speelde dames 1 van Auto van Ewijk/LHC hun 2e derby van het seizoen. Ze namen het op tegen de dames 1 van SV Dalfsen. Wat van tevoren bekend was over Dalfsen is dat het een snelle jonge ploeg is die ijzersterk is in de omschakeling.  Opdracht was dan ook om zuiver te spelen in de aanval en daarnaast het accent te leggen op het terugverdedigen.

Dalfsen begon de wedstrijd met veel snelheid en kwam zo al snel op de 1-0 voorsprong. Het liep de eerste helft mooi gelijk op tot de laatste 10 minuten. Op dat moment ging de aanval bij Lemelerveld wat minder. Kansen werden niet afgemaakt, en we verdedigden daardoor niet snel genoeg terug. Dalfsen maakte daar volop gebruik van en bouwden een goede voorsprong op, de ruststand was dan ook 12-17 in het voordeel van Dalfsen.

In de rust werd afgesproken om die 5 punten achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Dit gebeurde ook en we kwamen goed terug tot een gelijke stand. De rest van de wedstrijd ging heen en weer. Dan weer stond Dalfsen voor, dan weer Auto van Ewijk/LHC. In de laatste minuut stond het gelijk. Dalfsen had nog een kans in de laatste seconden van de wedstrijd, maar die miste tot grote opluchting bij het Lemelerveldse team en publiek. De eindstand was 27-27.

Ondanks het gelijkspel, voelde het meer als een overwinning voor Auto van Ewijk/LHC. Er is goed teruggevochten van een achterstand, en het team van Dalfsen was zichtbaar teleurgesteld.

Volgende week spelen de dames van Auto van Ewijk/LHC zondag 27 november om 13:25 tegen V.A.K.O dames 1 in het Drentse Vries.