De Bevers dames 1 wint voor een enthousiast thuispubliek

Zaterdag 1 oktober, was dé dag voor De Bevers dames 1. In een compleet nieuwe samenstelling mochten zij voor het eerst dit seizoen aantreden voor het thuispubliek in sporthal Heidepark. Om 19.00 uur klonk het eerste fluitsignaal. Er werd gespeeld tegen S.N.V.V. dames 1, de ploeg uit het verre Sint Nicolaasga.

Er werd begonnen met Pien als spelverdeelster, Romy als diagonaal, Moniek en Stans op de passer-loperpositie, Indy en Marlyn als middenaanvalsters en tot slot Isa als libero. Marlyn, overgevlogen van dames 2, was de redder in nood om het tekort aan te vullen, nogmaals dank hiervoor! Met deze zeven speelsters begon de wedstrijd goed en er werd direct een flinke voorsprong gepakt. Na een mooie serveserie van Romy werd het binnen een mum van tijd 25-11. De eerste set was al binnen!

De tweede set begon echter veel minder sterk, passend stond het onder druk en er werden te veel eigen fouten gemaakt. Gelukkig werd er op tijd het eigen spel weer opgepakt. Er werd hard geserveerd, waardoor er nauwelijks ballen terugkwamen van S.N.V.V.-kant. Er werd goed verdedigd, Pien verdeelde het spel mooi en de aanvallers konden de ballen afmaken. Door de enorme achterstand aan het begin van de set werd het nog even spannend. Maar met 25-23 werd ook deze set gewonnen door De Bevers.

De derde en vierde set werd er overtuigend gespeeld. Het beeld van de eerste set was weer terug, een killblock hier, een ace daar, er werd simpelweg goed gespeeld. Jadyn verving Pien het laatste deel van de wedstrijd en niet onverdienstelijk. Deze speelser van dames 4 komt het veld in en serveert gelijk een ace! Dat is nog eens lekker binnenkomen! De derde en vierde set werden ook beide gewonnen!!!

Mede dankzij het super enthousiaste thuispubliek werd de tweede 4-0 overwinning van dit seizoen een feit! Hiermee staat De Bevers dames 1 op een eerste plek in de competitie! Volgende week zal er aangetreden worden tegen de nummer twee, vc Bolsward dames 2. Zal dit nu al een wedstrijd worden om het kampioenschap? Wie weet… De steun van het publiek kan ook dan weer supergoed gebruikt worden, dus wees erbij! Zaterdag 8 oktober 18.00 uur in Bolsward, we zien u graag daar!