De Bevers D1 verliest in Fryslân

Met een krappe selectie vertrok De Bevers D1 op de late zaterdagmiddag wederom naar Fryslân. Dit maal was D.B.S. D1 uit Balk de tegenstander. Dit team staat op de tweede plaats, thuis wisten zij 1-3 van ons te winnen. We waren dus gebrand op revanche!

De wedstrijd werd begonnen met Pien als spelverdeler, Nienke als diagonaal, Esra en Indy op de middenpositie, Moniek en Stans als passer-lopers en Isa was de libero. Met een goede serviceserie begonnen we de wedstrijd met een paar punten voorsprong. Deze voorsprong kon alleen niet behouden worden. De scherpte miste nog en iedereen maakte te veel onnodige fouten, waardoor deze set verloren werd met 25-20.

De tweede set begonnen we feller, fanatieker en scherper. De tegenstander werd flink onder druk gezet door onze strakke services. Zij maakten meer fouten, terwijl wij de foutenlast wat omlaag konden krijgen. Deze set werd overtuigend gewonnen met 13-25.

Met dit positieve gevoel werd de derde set begonnen. Romy verving Nienke op de diagonaalpositie. Dit keer wist D.B.S. ons flink onder druk te zetten en stonden we al vrij snel zo’n acht punten achter… Totdat Moniek begon met serveren, zij wist de achterstand nog naar twee punten te brengen. Echter wisten we als team dit niet vast te houden. 25-17 werd de derde set verloren.

Dan gingen we maar wéér strijden voor een vijfsetter. Indy verliet het veld en Nienke verving haar. Deze set verliep zoals het de hele wedstrijd al ging; zeer wisselvallig. Beide teams wisten prachtige ballen te scoren, maar er werden ook (te) veel persoonlijke fouten gemaakt. In de laatste, spannende punten wist D.B.S. beter met de druk om te gaan en minder fouten te maken. De vierde set werd dus helaas gewonnen door de tegenstander met 26-24. We wisten er dus geen vijfsetter uit te slepen…

Met een 3-1 verlies vertrokken we weer richting Lemelerveld. Maandag zal deze wedstrijd geanalyseerd worden en daarna gaat de volle focus naar de volgende wedstrijd. Komende zaterdag zullen we namelijk thuis aantreden tegen de koploper, Oranje Nassau D1. De uitwedstrijd hebben we het hun erg lastig weten te maken, ondanks dat de wedstrijd verloren werd. Het belooft dus een mooie pot te worden, waarbij wij al jullie steun goed kunnen gebruiken! Zaterdagavond 25 maart om 19.00 uur zal het eerste fluitsignaal klinken, graag tot dan!!!

Tekst: Stans Blom, foto: archief Martin Zwakenberg