Team Sukerbiet staat weer in de startblokken

We moesten even afkicken en bijkomen van Alpe D’HuZes van het afgelopen jaar, maar Team Sukerbiet is weer volop in voorbereiding voor het komende winterseizoen. We zullen er ook dit jaar weer alles aan doen om onze deelnemers weer een tal van mooie evenementen voor te schotelen.

Seal Eco MTB Challenge

Op zondag 3 december trappen we ons winterseizoen af met de SealEco Challenge. Na vijf jaar uitgegroeid tot een evenement dat vele mountainbikers naar Lemelerveld trekt. De start is net als andere jaren weer bij het tennispark aan de verbindingsweg.

De zeer attractieve tocht, met afstanden van 33, 60 75 en 100 KM voert door het prachtige gebied van het Vechtdal en Salland met onder andere mooie singletracks over de Lemelerberg en de gebieden rondom Hardenberg.

Bij de start krijgt iedereen een startbordje als souvenir mee. De verzorging voor de innerlijke mens is onderweg uitstekend geregeld met diverse verzorgingsposten. De traditionele pannenkoeken zullen ook dit jaar zeker niet ontbreken. Bij pech onderweg zullen de mannen van Kokkiebikes er alles aan doen, dat je, je weg weer kunt vervolgen. Zo niet dan zorgt de organisatie ervoor dat je weer in Lemelerveld komt.

Inschrijven kan aan de start, maar wil je snel door bij de start kies dan voor de voorinschrijving. Dit kan via Fietssport – SealEco MTB Challenge 2023, zondag 3 december 2023

Acon Kerstwandeling

Op zondag 17 december halen we op de Lemelerberg weer alles uit de kast om er een prachtige kerstwandeling van te maken. Dit in samenwerking met camping De Lemeler-Esch (tevens startplaats) en het landschap Overijssel. Vorig jaar mochten we onder prachtige omstandigheden ruim 1200 bezoekers verwelkomen. We hebben weer twee prachtige routes uitgezet op de Lemelerberg waarbij u onderweg diverse personages tegenkomt die u de weg naar de stal wijzen.

De wandeling is uitermate geschikt voor kinderen. Als de weergoden het dit jaar weer toelaten is de menvereniging weer aanwezig om een ritje te maken met ze. Ook kunnen ze zich weer volop uitleven in het vinden van letters voor de puzzel. Ook voor de ouderen is weer uiteraard weer volop vermaak.

Hubo trailrun

Op zondag 3 maart sluiten we ons winterseizoen af met de Hubo Trialrun. Deze uitdagende run kan elk jaar rekenen op een “uitverkocht huis”. De run is een echt uitdaging met 375 hoogtemeters op de 25 km en 200 hoogtemeters op de 12,5 Km. De start is ook dit jaar weer op natuurcamping de Lemeler-Esch. Ook hier is voorinschrijven wenselijk. Dit kan via mijnINSCHRIJVING.nl

Uiteraard hopen we me onze activiteiten ook dit jaar weer een mooi bedrag op de halen voor diverse goede doelen. De leden van Team Sukerbiet konden allemaal een aantal goede doelen aanbrengen, en in goed overleg is er voor onderstaande gekozen. Aan het totaal te vergeven bedrag zijn percentages verbonden, en hopelijk kunnen we de diverse doelen een leuke financiele injectie geven.

Wat zijn deze doelen dit jaar.

Hospice en Logeerhuis Sam

Het kon haast niet anders. 100% van de leden vond dat we dit jaar een mooie donatie aan dit fantastische project in het hart van Lemelerveld moesten doen. Dit doen we uiteraard graag.

Vechtgenotenhuis Ommen

Via 1 van onze leden kwam ook de vraag of er eventueel ook een donatie naar het Vechtgenotenhuis in Ommen kon gaan. Ook zij bieden mensen met kanker een helpende hand. Het is geen hospice, maar een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun families.

Stichting ALS

Een tiental leden van Team Sukerbiet leek het een mooie uitdaging om volgend jaar zomer deel te nemen aan de Amsterdam City Swim. Enkele duizenden zwemmers zullen dan een 2 kilometer lang traject afleggen door de Amsterdamse grachten om zoveel geld op te halen voor deze verschrikkelijke ziekte.

Lemelerveldse doelen

Ook hopen we in het komende jaar diverse Lemelerveldse doelen en instanties te kunnen ondersteunen.

U ziet, er is weer voldoende te doen en te ondersteunen. We hopen u dan ook te zien op 1 of meerdere van onze evenementen.

Tekst en foto’s: Richard Huijsmans

Deel dit:

1 gedachte over “Team Sukerbiet staat weer in de startblokken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *