Nieuw evenement! RaalterPop

RaalterPop is een nieuw evenement! De eerste editie zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2024 in Bij Lampe te Raalte. Doelstellingen zijn o.a. om op een laagdrempelige manier (beginnende) bands een podium te bieden en het jaarlijks te laten terugkeren. Tijdens de eerste editie zullen vijfbands komen optreden: Sign, Second gear, Broodgewoon, New vintage en Five Tune.

Met dit evenement willen we een nieuw leven inblazen in de popcultuur van Raalte/Salland. We bieden de bands een mooi podium. Er wordt niet veel meer georganiseerd voor (beginnende) bandjes in Raalte en daarmee is dit een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod. De hoeveelheid aanmeldingen maakte duidelijk dat hier zeker behoefte aan is in de gemeente. We hadden aanmeldingen van 8 acts binnen 1,5 week. Hiermee zullen we contact onderhouden voor de volgende edities. RaalterPop stimuleertdus de cultuurdeelname door middel van het deelnemen als band!

In de toekomst willen we regionale podia/ festivals uitnodigen zodat RaalterPop een mooie springplank kan zijn voor optredens op de grotere podia!

Tijdens dit optreden kun je aan een breed publiek je muzikale talenten laten horen en deze verder ontwikkelen. Hans Groen zal met enkele collega-muzikanten waar nodig is ‘tips (lees opbouwende kritiek) en tops geven. Tevens is dit bij uitstek de plek om andere (jonge) muzikanten uit de omgeving te leren kennen en zo je netwerk uit te breiden.

Een samenwerking met bijvoorbeeld het Carmel College behoort in de toekomst zeker tot de mogelijkheden! Dit jaar nog even niet omdat we het eerst moeten opstarten.

RaalterPop is een initiatief van Hans Groen en Nienke Kinds.Het heeft geen winstoogmerk en wil kostendekkend werken.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *