Lezing Jolanda Doornbos bij de Bibliotheek in Nieuwleusen

‘Beperkt volmaakt’

Op donderdag 13 april geeft schrijfster Jolanda Doornbos een lezing bij de Bibliotheek, in De Spil in Nieuwleusen. Zij debuteerde met ‘Beperkt volmaakt’, een roman over opgroeien bij verstandelijk beperkte ouders. Toegang gratis, aanmelden is verplicht.

Jolanda Doornbos (Rotterdam 1983) is zelf opgegroeid bij ouders met een verstandelijke beperking. Inmiddels is zij afgestudeerd aan de kunstacademie en eerstegraads docent en ontwerper. Tijdens deze avond vertelt zij aan de hand van privéfoto’s en eigen illustraties over haar leven.

In haar debuutroman ‘Beperkt volmaakt’ laat zij van zeer dichtbij zien hoe eenzaam, angstig en traumatiserend het is om bij ouders met een verstandelijke beperking op te groeien. Hoewel haar ouders echt hun best deden ontbrak het aan persoonlijke verzorging, een veilige fysieke omgeving en geborgenheid.

Thema’s die aan bod komen: Onderwijs, opvoeden, pesten, veerkracht, trauma(verwerking), rouw, familiebanden, religie (Christelijk en (gesloten) reformatorisch), hulpverlening, medische zorg, loyaliteitsconflicten en parentificatie.

Aanmelden via: www.bibliotheekdalfsen.nl/beperktvolmaakt

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *