Kledingbieb ‘Onze Tante Leen’ feestelijk geopend

Op woensdagmiddag 25 januari is het een drukte van belang aan de Handelsweg 20. De opening en onthulling van de naam van de kledingbieb van Lemelerveld is een feit. Met man (eigenlijk veel vrouw) en macht is er gewerkt om alles op tijd op orde te hebben. En het is gelukt! De grootste inloopkast van Nederland, zoals deze gekscherend op Radio 2 werd genoemd, kan in gebruik worden genomen.

De voorzitter van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld neemt het woord en richt zich tot de genodigden. De vraag voor dit unieke concept om iets te doen met tweedehands kleding kwam een aantal maanden geleden en werd meteen gehonoreerd. Er werd een ruimte gevonden, vrijwilligers meldden zich massaal aan en samen werd er ontzettend hard geklust tot het moment waarop nu, vol trots, de openingshandeling kan worden verricht.

Deze handeling wordt verricht door de initiatiefneemsters Christel Neppelenbroek en Jolanda Ramerman en hun ‘gevolg’ van vrijwilligsters, door het onthullen van de naam en logo, zeer toepasselijk door T&F bedrukt op een roze overhemd: onze Tante Leen!

Jolanda Ramerman neemt de microfoon over en vertelt over de naam, die ingezonden is door Karin Kempers. Een zeer toepasselijke naam. Het beeldmerk is ontworpen door haar dochter en is verder grafisch vormgegeven door Marije’s Creaties. Het Carmel College uit Raalte geeft vandaag ook acte de presence.

Eerstejaars leerlingen die de Carmel Class ‘Duurzame Mode/ Fast Fashion’ volgen hebben op geheel eigen creatieve wijze kledingstukken gerecycled en geupcycled. De meiden showen de kledingstukken in een levende etalage. Tweedejaars leerlingen die de Carmel Class ’Feesttent’ volgen zijn deze middag verantwoordelijk voor ‘podium’, licht en geluid. Petje af voor deze, nagenoeg allemaal uit Lemelerveld afkomstige, leerlingen.

Woorden van dank zijn er ook voor de verhuurder die bedrijfsruimte beschikbaar heeft gesteld en aan vrijwilligers en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd, in welke vorm dan ook.

Na ook het onthullen van de wegwijzer, gemaakt door Marian Blanke van Krijtbordenzo, die voor het blauwe pand staat opgesteld, kan het snuffelen in de inloopkast beginnen. Er is ontzettend veel kleding gedoneerd en dat is uniek aan dit concept. Er wordt alleen gewerkt met gebruikte kleding. Daarom is de contributie voor een lidmaatschap ook zo laag; € 20 per kwartaal. Een jaarabonnement kost € 65,=. Dat is ongeveer €5,= per maand. Geen geld! Daarvoor mag je telkens zes kledingstukken lenen. De uitleentermijn is één maand. Mocht je er dan helemaal verknocht aan zijn, dan kan overgegaan worden tot aanschaf.

Verlengen is niet mogelijk. Mocht de uitleentermijn zijn verstreken dan volgt een belletje. Zo blijf je altijd up-to-date, ook qua kleding! Opperstylist Christel gaat de vrijwilligsters nog inwijden in de wondere wereld van styling.

Maar heb je zelf een leuk idee om een kledingstuk te herstylen dan zijn er bij onze Tante Leen naaimachines beschikbaar om zelf aan de slag te gaan, waarbij hulp en advies beschikbaar zijn. De naaimachines zijn niet bedoeld voor commerciële kledingreparaties. Creatieve ideeën zijn welkom evenals workshops geven of volgen.

Speciaal voor het naderende carnaval wordt er een hoekje carnavalskleding gerealiseerd. Gebruikte kleding mag doorlopend gedoneerd worden, evenals sieraden/accessoires/tassen en schoenen. Vooralsnog is er alleen damesmode te leen (meiden vanaf 10 jaar), maar wat niet is, kan nog komen……

Openingstijden onze Tante Leen; woensdag 13.30 – 16.30, vrijdag 16.30 – 19.30 en elke laatste zaterdag van de maand 10.30 – 13.30 (dus na het doneren van oud papier op het feestterrein, even kleding lenen op het industrieterrein). Heerlijk duurzaam.

Alle informatie staat of komt nog op de site van Onze Tante Leen onzetanteleen.nl

Tekst: MoDi
Foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *