Jubilerend Wagenmans Wonen serveert Paasontbijt

Op maandagochtend tweede Paasdag is het een komen en gaan van TCR taxibusjes van en naar de Weerdhuisweg 1. Wagenmans Wonen bestaat dit jaar exact negentig jaar! En dat moet gevierd worden. Een file van rollators siert de entree en in de zaak staan lange rijen fraai gedekte tafels opgesteld. Een heerlijk, feestelijk paasontbijt voor bewoners van De Burgstede en Het Anker en voor de buren en oud medewerkers van Wagenmans wonen, om te vieren dat maar liefst negentig jaar geleden Gerrit en Jo hun ‘Winkel van Sinkel’ begonnen.

Bas Wagenmans richt zich tot de aanwezigen en heet iedereen van harte welkom op het Paasontbijt ter ere van het negentig jarig bestaan van Wagenmans Wonen. Maar liefst negentig mensen zijn aanwezig; een unicum! De familie is dankbaar dat zij deze dag met alle gasten mogen vieren. Want de genodigden weten waarschijnlijk nog precies hoe het vroeger was; de kruidenierszaak met opa Gerrit in stofjas achter de toonbank, steevast met een sigaar op de lip. Van pannen en spijkers, tot luiers en een geluks-toffee voor één cent; alles was verkrijgbaar in de kleinschalige, knusse Winkel van Sinkel. Toen zoon Jan de zaak in 1967 samen met zijn vrouw Anny overnam werd er een nieuw pand gebouwd en werd het assortiment uitgebreid met meubilair; dat bleek een schot in de roos en een woonwinkel was geboren. Bas vertelt dat hij zeker weet dat zijn vader Jan, die twee jaar geleden overleed, apetrots zou zijn geweest op zijn vrouw en kinderen en alle medewerkers, voor hun inzet en voortzetting van het familiebedrijf en voor hetgeen ze voor dit jubileum op touw hebben gezet. Toch best een logistieke operatie. Het heeft zowel Bas, als moeder Anny, zelfs enige slapeloze nachten opgeleverd met de angst dat het brood op zou zijn en er niet genoeg fruit zou zijn. Gelukkig heeft bakker Van der Most meer dan genoeg overheerlijk vers paasbrood in diverse variaties geleverd en hebben moeder Anny en alle vrouwelijke werknemers ruim voldoende vrolijke fruitcocktails gemaakt. En met Pasen hoort er natuurlijk een ei bij. De oudjes smullen en smikkelen van al het lekkers, laten zich rijkelijk bijschenken met koffie, thee of sap en tussendoor worden er herinneringen opgehaald. In de showroom staat een fotowand opgesteld met nostalgische plaatjes. Dit levert flink wat ‘oh joâh’ en ‘det wee’k ok nog wêh’ op, bij de voorzichtig voorbij schuifelende stoet.

Met vallen en opstaan, met voor- en tegenspoed, maar vooral met deskundigheid, betrokkenheid en klantvriendelijkheid is een betrouwbare woonwinkel ontstaan, die enkele malen flink werd verbouwd en uitgebreid en die zich tot op de dag van vandaag tot de gevestigde orde in de wijde omtrek mag rekenen. De genodigden zijn al decennia lang vaste klant bij Wagenmans wonen, net als hun kinderen en tegenwoordig ook hun kleinkinderen; drie generaties vergaren hun wooninspiratie en aankopen bij Wagenmans Wonen! De derde generatie, die bestaat uit het drietal Bas, Aukje en Joris, staat nu aan het roer van Wagenmans Wonen. De vele cadeaus en attenties die zij ter gelegenheid van dit negentig jarig jubileum in ontvangst mogen nemen blijven het hele jaar in de zaak aanwezig en het jubileum wordt ook het hele jaar door gevierd met speciale acties. In een mooi gedicht van de vijfennegentig jarige buurvrouw Koos Zwakenberg, wordt perfect ‘Negentig Jaar Wagenmans Wonen’ samengevat: “Samen op weg de naar de honderd jaar; dat krijgen ze vast wel voor elkaar. Want een dorp zonder Wagenmans, is een dorp zonder glans”. En zo is het!

MoDi,    foto’s: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten