Geslaagde actie AED’S buitengebied

De door EHBO-vereniging Lemelerveld opgezette actie om meer AED apparaten 24/7 beschikbaar te krijgen in het buitengebied van Lemelerveld is een succes. Na de eerste aanmelding en realisatie van een AED in de buurtschap Veldhoek zijn ook gesprekken gestart met buurtvereniging Dalmsholte. Dit heeft geresulteerd in de aanschaf van 3 stuks AED apparaten, verdeeld over de buurtschap. De apparaten in verwarmde kast worden binnenkort geplaatst aan de Vilstersedijk 2d bij de woning van de familie Hindriks, aan de Langsweg 28 bij het Zweefvliegveld en aan de Dijkweg 4 bij de woning van de familie Bedet. De EHBO-vereniging heeft het project in Dalmsholte kunnen realiseren door goede samenwerking en financiële bijdragen van de buurtvereniging en de locaties waar de apparaten komen te hangen.

Inmiddels heeft de EHBO-vereniging ook de reanimatielessen gestart voor de inwoners van buurtschap Dalmsholte. Na het behalen van het certificaat Reanimatie en AED gebruik kunnen zij zich in een voorkomend geval inzetten als burgerhulpverlener en de gewenste Eerste Hulp bieden. De locaties van de AED apparaten worden aangemeld bij HartslagNu. Hierdoor worden deze direct inbeeld gebracht bij een 112-melding op de mobiele telefoon van aangesloten burgerhulpverleners.

De actie voor meer AED apparaten in het buitengebied loopt nog. Op dit moment zijn er afrondende gesprekken met nog 2 initiatieven voor locaties in het buitengebied. Meer informatie over de actie en de reanimatielessen is te verkrijgen via secretariaat@ehbolemelerveld.nl

Ook zijn er nog mogelijkheden voor inwoners van Lemelerveld en Lemele om zich aan te melden voor de cursus Reanimatie en AED gebruik of voor een herhalingsles. Nadere informatie volgt binnenkort.

Foto’s: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten