Duurzaam Leefbaar Lemelerveld viert 10 jarig jubileum

Onder een stralende blauwe lucht werd afgelopen zaterdag het 10 jarig jubileum van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld gevierd op het Kroonplein in Lemelerveld. Rond half 2 toen de aanwezigen voorzien waren van koffie en thee startte Paul Stijns, voorzitter van DLL, met een korte toespraak waarin hij memoreerde aan de start 10 jaar geleden bij Reimink.

In de afgelopen jaren is een aantal projecten opgestart en met een enthousiaste groep leden en vele vrijwilligers draaien inmiddels twee projecten succesvol en komen er dit najaar nog weer twee bij!

Door de vakantieperiode kon het Reparatiepunt niet geopend worden op de vaste plek, maar kreeg het deze zaterdag een tijdelijke kraam op het Kroonplein. Daar werd ook het nieuwe logo onthuld door wethouder Betsy Ramerman en Paul Stijns, waarmee DLL met een frisse blik vooruit naar de toekomst wil kijken!

Het logo, gemaakt door Marije van Marije’s Creaties, symboliseert allereerst een suikerbiet (sukerbiet), symbool voor Lemelerveld, waar we onze acties op richten en voor doen. Daarnaast de blauwe en groene bladeren die symbool staan voor het omarmen van het dorp en haar leefbaarheid. Duurzaam Leefbaar Lemelerveld is een van de duurzame dorpen van Dorpen van Morgen. Het logo van Dorpen van Morgen bevat ook een gele bol waarbij we ons als DLL dus duidelijk verbinden met de Dorpen van Morgen, omdat we samen sterk(er) zijn! Dat er energie stroomt binnen de groep komt tot uitdrukking door de stromende vormen. Het groen en blauw in de bladeren geven aan dat we met DLL het belang van groen en water voor Lemelerveld onderkennen.

In de andere kramen was informatie te verkrijgen over Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en kon men zelf naar eigen behoefte, in een door vrijwilligers van onze Tante Leen gemaakte ‘goodybag’, duurzame of groene artikelen meenemen.

Daarna werd gestart met de fietstocht die behalve langs diverse kraampjes langs de weg waar men standaard levensmiddelen of groen kan kopen, ook langs enkele deelkastjes ging en waarbij men onderweg een pauze kon inlassen bij Natuurlijk Heidepark en ‘onze Tante Leen’.

DLL was bij de start in 2013 betrokken bij de subsidieaanvraag voor de grootschalige aanpassing van het zwembad. Bij Natuurlijk Heidepark liep een diapresentatie (met dank aan Salland ICT) over het werk wat door vele vrijwilligers daar in de afgelopen 10 jaar is verzet. Menig vrijwilliger kwam daar die middag even binnenlopen om de vele fotocollages die fotograaf Hans Heerink had gemaakt te bekijken en herinneringen op te halen. Het resultaat van al die grote inspanningen was vol in bedrijf te zien die middag.

Bij ‘onze Tante Leen’ werd in de koele hal uitleg gegeven over het nieuwe fenomeen kledingbieb en hoe dat werkt. Dat het werk is de afgelopen maanden al wel gebleken met bezoekers uit Lemelerveld, maar zeker ook uit omliggende plaatsen als Nieuwleusen, Dalfsen, Hellendoorn, Raalte, Zwolle, Luttenberg en Lemele. Bij ‘onze Tante Leen’ werd ook informatie gegeven over het nieuwe project van DLL, voorlopig ‘Meubelkans’ genoemd.

Om kwart over vier vond de uitreiking van de projectbijdrage plaats. Paul Stijns reikte onder het motto, wie jarig is trakteert, 4 cheques uit: allereerst was er een bon voor de levende kerststal waarmee Brugstede dit jaar de traditie van de eigen kerstmarkt verder wil uitbreiden.

De volgende cheque was voor het project van de Deelkasten van Anja van Driessen, waarmee ze een bolderkar kan aanschaffen en passende kleding voor de vrijwilligers die de Deelkasten bevoorraden met artikelen die door plaatselijke ondernemers worden geschonken.

De derde bon was voor het Kulturhus, die voor de G-disco een mooi gepast eigen onderkomen wil maken.

Tot slot was de laatste bon voor Scouting Lemelerveld die met de bon, het eigen onderkomen wil verduurzamen. Dat kunnen wij als duurzame club alleen maar van harte ondersteunen, net als de andere initiatieven.

Er waren nog een aantal projectideeën meer, deze krijgen op een later moment vanuit DLL ook op een of andere manier ondersteuning. Het was daarmee een goede afsluiting van de viering van deze mooie mijlpaal.

Tekst: Jolanda Ramerman
Foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *