Dorpsquiz 2022 ( ja eindelijk kon hij doorgaan!)

Eindelijk kon ie dan van start gaan, de dorpsquiz 2020 ehhh 2022. Om 18.50 uur stonden de eerste deelnemers al bij het centrale punt aan de Dorpsstraat te wachten op de uitgave van de vragen, de speelkaarten ( onderdeel van het kwartet spel ) en een usb stick.

Strak om 19.00 uur was de start en eenmaal onderweg kon het spel beginnen. Vele vragen in diverse categorieën waar je in alle enthousiasme samen aan begint. En dan komen de eerste doe opdrachten binnen via mail. De groepsfoto maken, waarbij uitbundigheid wel de voorkeur gaf. En aansluitend het namaken van een bierstoel uit een oude reclame spot. Dit maakte het in de teams wel iets chaotischer.

En om het vervolgens compleet te maken de komende 2 uren, kwamen er ongeveer elke 20 minuten opdrachten bij.Hier werd een deel van het team naar de keuken gestuurd om een pizza te bakken met ongewone ingrediënten b.v.
chips, spekkies of Orio koekjes en zo waren er nog veel meer varianten. Deze moesten op een vooraf vastgestelde tijd op de centrale post worden beoordeeld op variatie, originaliteit en smaak. En de originaliteit qua aankleding van de groep werd ook zeer gewaardeerd. Ook het bakken van een pannenkoek en een foto van het moment dat de pannenkoek vrij is uit de pan tijdens het omgooien. Foto printen en dan z.s.m. naar het centrale punt brengen voor de punten.

Een spelletje kwartet, waarvoor soms wel een hele hoge prijs betaald moest worden, om het kwartet compleet te krijgen. Ook de ijsfluit of een stukje naspelen uit een oude film “Singing in the rain” maakte in de deelnemende groepen veel creativiteit los.

Al met al kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagde avond. De winnaars worden op 8 oktober tijdens een gezellige avond bekend gemaakt.

 

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *