Con Amore zingt sterren van de hemel

Ja, ja, het mocht weer! Na twee gemiste corona jaren was het afgelopen zondag, de laatste zondag van de advent, eindelijk weer tijd voor het jaarlijkse, langverheugde kerstconcert van Con Amore in de Heilig Hartkerk. Alle zangers en zangeressen, strijkers, pianist en dirigent, staan te popelen om het podium (priesterkoor) te betreden. De show gaat beginnen.

In de Heilige Herberg zijn nog een paar plaatsen vrij, hetgeen waarschijnlijk te danken is aan code oranje die er was afgekondigd i.v.m. dreigende gladheid. Maar code oranje of niet, in de kerk was het code Kerst! Wat een heerlijk nostalgisch en filmisch kerstgevoel weet het koor Con Amore, onder leiding van de immer deinende dirigent Wim van Lenthe, toch elk jaar weer te creëren.

Klassiekers van o.a. Franz Gruber, Hans Klier en John Rutter, worden ten gehore gebracht. Con Amore wordt begeleid door pianovirtuoos Bert Bootsma en een tiental leden van het prachtige Harderwijks Strijkorkest. Kerstengel Yvonne Boerdam vertolkt kippenvelsolo´s, waaronder het Maria Wiegenlied. Om stil van te worden. Net als van de overige liederen zoals Magnificat, wat zwaar begint en lichtvoetig eindigt en Pacem (Geef ons vrede) dat zo passend is in deze huidige tijd.

Speciaal voor dit kerstconcert zijn ook de nachtegaaltjes van Voices Lemelerveld, onder leiding van alleskunner Mieke Bruins-den Ouden, van de kerststal gehaald. Zij verzorgen een knallende medley, overgoten met een Dickens-sausje, en een viertal bekende en minder bekende Christmas Carrolls.

De verschillende genres van beide koren zorgt voor mooie contrasten en een twinkelende twist. Samen zingen beide koren het schitterende “Christmastime’. Het enthousiasme en plezier spat van de koren, begeleiders en dirigenten af.Het priesterkoor staat bommetje vol, het past als een handschoen en het klinkt als een kerstklok!

Voorzitter Johan Neppelenbroek wil tussen alle introducties door even stil staan bij jubilerend dirigent Wim van Lenthe. Hij leidt deze avond voor de vijfentwintigste keer het kerstconcert en is al zeventwintig jaar dirigent van Con Amore.

Na afloop zijn er woorden van dank en bloemen aan alle hulptroepen die dit concert tot een geolied geheel hebben gesmeed.

De voorzitter tipt alvast dat Con Amore op 4 mei het Requim van Haydn zal presenteren. Mocht u deel willen uitmaken van dit fantastische geheel en u bent lekker bij stem, dan bent u van harte welkom elke maandagavond tijdens de repetitieavond van Con Amore. Voices repeteert op donderdagavond en ook daar zijn nieuwe leden welkom.

Het gehele kerstconcert is terug te kijken op Heilig Hart kerk -Kerstconcert Con Amore 18 december 2022 – YouTube, hieronder weergegeven. Beslist een aanrader!

Tekst: MoDi
Foto’s: Hans Heerink

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *