Voortgang N348

De werkzaamheden langs en voornamelijk onder de weg gaan gestaag door. Het meeste werk zijn de twee onderdoorgangen in Dalmsholte en de Twentseweg. Het winterweer heeft nauwelijks invloed gehad op de planning, maar hoe staat er nu echt voor. Contact gezocht met  Edward Looyé

Adviseur Omgevingsmanagement van o.m. N348 Raalte – Ommen. Bereidwillig stuurde hij foto’s,  fantastische dronebeelden en onderstaande informatie, waarvoor onze dank:


Veilig de N348 oversteken bij Dalmsholterdijk

De onderdoorgang Dalmsholterdijk is in december 2020 opengesteld voor het verkeer. Vervolgens zijn de oversteken Achterveldsweg, Oude Dijk en Dalmsholterdijk in januari 2021 definitief afgesloten. Eerder in 2019 werd de oversteek Langsweg al afgesloten. Met het verwijderen van deze vier oversteken is de N348 een stuk veiliger geworden, zowel voor de weggebruikers op de hoofdrijbaan van de N348 als op de lokale wegen. Vanzelfsprekend is het verbeteren van de  verkeersveiligheid het belangrijkste doel van de aanpassingen aan de N348. Het veilig oversteken van de N348 in de oorspronkelijke situatie is soms – en zeker in de spits of bij slechte weersomstandigheden – een lastige zaak. Dankzij de onderdoorgang Dalmsholterdijk kan dat nu op een veilige en vlotte manier gebeuren.

In de komende weken zullen er nog een aantal afrondende werkzaamheden bij Dalmsholterdijk worden uitgevoerd. Onder andere de belijning van de weg in de onderdoorgang en in de lussen op de parallelweg zal dan nog worden aangebracht.

Afronding Onderdoorgang Oude Twentseweg

Nu de winterse omstandigheden voorbij zijn, kunnen de werkzaamheden bij de onderdoorgang Oude Twentseweg worden voortgezet. In de komende periode worden de toegangswegen in en naar de onderdoorgang gerealiseerd, worden alle verkeersvoorzieningen aangebracht en wordt de omgeving netjes ingericht. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden eind april 2021 worden afgerond. Vervolgens zal ook deze onderdoorgang worden opengesteld

voor het verkeer en worden twee onveilige oversteken in de omgeving van de onderdoorgang definitief afgesloten voor het verkeer. Dat geldt voor de oversteken Oude Twentseweg en de Lemelerveldseweg. Vanaf dat moment kunnen ook de weggebruikers rond de Oude Twentseweg de N348 op een veilige manier oversteken.

Faunaduiker

Bij landgoed Giethmen wordt nog een verbetering doorgevoerd van de bestaande faunaduiker, een soort tunneltje voor het plaatselijke wild. Deze wordt verlengd en zal na realisatie ook onder de parallelweg Deventerweg doorgaan. Door het plaatsen van faunarasters rondom de verbeterde faunaduiker zullen de dieren worden afgeschermd van het verkeer en richting de faunaduiker worden geleid, zodat de fauna ter plaatse veilig de N348 én de parallelweg kan oversteken De faunaduiker komt nu aan beide zijden van de N348 uit in de bossen van het landgoed Giethmen. Ook deze voorziening levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de verkeersveiligheid op de N348 en de parallelweg, omdat de kans op aanrijdingen met overstekend wild wordt beperkt. De faunaduiker zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 worden gerealiseerd.

Groene aanplant

In de voorbereiding van het project N348 Raalte-Ommen is een uitvoerig landschaps- en beeldkwaliteitsplan opgesteld, waarin is onderzocht hoe o.a. de ecologische en natuurwaarden rondom de N348 zo goed mogelijk kunnen worden geborgd of verbeterd. Een deel van de groene aanplant is al in 2020 gerealiseerd. In het najaar van 2021 volgt nog een tweede deel, met name rondom de twee onderdoorgangen Oude Twentseweg en Dalmsholterdijk.

Tekst en foto’s Edward Looyé en Willem van Trui

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten