PROJECT WINST IN HAREN, Bevers DS1

De kop is eraf, de competitie begonnen en hoe fijn is het dat je de eerste wedstrijd met winst afsluit! We mochten naar het noorden van het land, zoals wel vaker gaat gebeuren dit seizoen, dit keer naar het prachtige Haren. Dat dorp waar dat verjaardagsfeestje van een meid enorm uit de hand liep, ja die…

Wij komen aan bij de sporthal, waar wij plaatsnemen in de ruimte wat voor hen dient als kantine. Nadien lopen wij naar de zaal, wij keken onze ogen uit. Ken je de oude gymzaal in Lemelerveld nog? Wij werden terug gezogen naar onze jeugd en betraden het enige veld in deze zaal waar de sfeer ver te zoeken was.

Goed, we kwamen hier om te volleyballen. De eerste wedstrijd van het seizoen. Marlyn en Milou als versterking en Wieke die weer aan kon treden in sport tenue. Na een redelijk goede voorbereiding begonnen we vol vertrouwen de eerste competitiewedstrijd.

De eerste set speelden we niet ons eigen spel. Wisselvallig en te veel fouten, we speelden niet goed genoeg om deze set te winnen. De tegenstander, met een team van zeven speelsters, ging er met de eerste set vandoor.

Daar moest verandering in komen, een paar wissels aan onze kant in de hoop op een beter spel. We hebben laten zien waar wij in de voorbereiding op hebben getraind, er werd meer op mid gespeeld, er werd op de juiste plek verdedigd en dit verschil was merkbaar. We hebben deze set met overtuiging weten binnen te slepen.

De derde en vierde set hebben wij ook gewonnen, hoewel ons spel nog steeds wisselvallig was hadden wij steeds meer overtuigingskracht en merkten wij dat het vertrouwen begon te komen. Onderling betere communicatie en afspraken waardoor het in de basis beter ging. Onze spelverdeler Pien door het dolle, want ze had een kill-block. Je weet wel, zo’n block waarbij de bal regelrecht op de grond valt. Lekker Pien, daar willen we er meer van zien dit seizoen, dit was nog maar het begin…

Wij spelen volgende week in onze eigen hal tegen VIOS/K DS 1, wij nodigen jullie allen van harte uit om ook dit seizoen weer samen het plezier in volleybal te ervaren!

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *