Nieuwe bussen voor Buurtbusvereniging Salland

Het was een drukte van belang bij de Verenigingsvergaderingen van Buurtbus Salland. De vereniging verzorgt drie Buurtbuslijnen, tussen Olst en Raalte, tussen Heeten en Deventer en Lemelerveld via Luttenberg naar Raalte.

 Vanaf 11 december rijden er nieuwe buurtbussen. De busmaatschappij EBS heeft deze aangschaft. We hopen dat we dan nog comfortabeler ritten kunnen verzorgen. Ook nieuw is dat de buurtbussen zowel binnen als buiten de bebouwde kom stoppen voor passagiers die de buurtbus “aanhouden” buiten de haltes om. Belangrijk voor onze chauffeurs en passagiers is dat dit dan op een veilige manier moet kunnen.
 De buslijnen zijn op verzoek van de Provincie opgezet, die enerzijds onrendabele grote buslijnen stopte en anderzijds zich wil inspannen om het platteland wel bereikbaar te houden met een vorm van Openbaar vervoer. De buurtbussen rijden een vaste route, volgens een vaststaande dienstregeling. De tijden zijn te vinden via OV9292 en ook op de website buurtbussalland.nl, de nummers van de buslijnen zijn 516, 517 en 518.

De buurtbus vereniging werkt met meer dan 100 vrijwilligers die het vervoer in de regio verzorgen. De chauffeurs, coördinatoren, planners, website beheerders en het bestuur werken allemaal met groot enthousiasme om de vereniging en de passagiers te bedienen met openbaar vervoer.

Op de website buurtbussalland.nl is het ook mogelijk om je aan te melden als chauffeur.

Wij zien u graag op een van onze ritten meereizen!

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten