LHC DS1 wint thuiswedstrijd van Wesepe DS1

Zondag 10 oktober speelde Auto van Ewijk/LHC dames 1 na een zeer lange periode weer haar allereerste thuis wedstrijd, dit was de tweede wedstrijd van de competitie. De tegenstander van afgelopen zondag was . Hier speelde dames 1 twee weken geleden ook al een oefenwedstrijd tegen. Deze werd gewonnen met ruime cijfers maar Auto van Ewijk/LHC wist dat daarmee de wedstrijd zeker nog niet gewonnen was. De vorige wedstrijd bleken de dames moeite te hebben met de goed keepende keeper. Voor aanvang van de wedstrijd werd het duidelijk dat er een aantal andere speelsters waren afgereisd naar Lemelerveld dan twee weken geleden. De aanwijzingen van Linda IJsseldijk waren helder er moest hard gewerkt worden

In de eerste helft van de wedstrijd liep het gelijk op, het begin van de wedstrijd was moeizaam. Al snel was het duidelijk dat Wesepe goed gewerkt had aan de punten waarbij het in de vorige wedstrijd misging waardoor het scoren door Auto van Ewijk/LHC werd beperkt. Door een aantal snelle acties van de opbouwende speelsters werd er een kleine voorspong gemaakt 15-13 in het voordeel van de dames uit Lemelerveld.

In de rust werden de fouten besproken die door ons gemaakt werden waardoor Wesepe bij Auto van Ewijk/LHC aankon blijven haken. Snelheid en onze slordigheden beperken zodat het uitlopen mogelijk zou worden. Bij een stand van 20-16 gingen de dames er in geloven en echt als een team spelen. De verdediging werd sterker en de aanvallen werden zorgvuldiger uitgespeeld. Dit resulteerde na 60 minuten handbal een eindstand van 30-20 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC.

Het voelde erg goed om weer een wedstrijd te spelen in sporthal Heidepark. Zo te zien had er publiek er ook zin in want de tribune zat weer mooi vol. Dat iedereen applaudiseert na 60 minuten handbal geeft de dames van Auto van Ewijk/LHC dan ook weer kippenvel. Volgende week spelen de dames uit tegen CVO in Vaassen.

Tekst LHC, foto’s: Martin Zwakenberg