Heerlijk weer OPEN TUINDAGEN IN LEMELERVELD 25 en 26 juni 2022

Dit jaar wordt voor de 13e keer de Open Tuindagen georganiseerd! Door nieuwe sponsoren nog steeds gratis! Op deze dagen kan men tussen 10.00-17.00 uur in en rond Lemelerveld 15 tuinen bezoeken, waaronder 8 nieuwe tuinen!
Er is weer een mooie route samengesteld en de tuinen zijn zeer gevarieerd. De fietsroute is ongeveer 16 km en u kunt starten op het Kroonplein in Lemelerveld . Maar natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een route uit te stippelen.

Centraal staat deze keer toch het oog voor natuurlijker/duurzamer tuinieren, met veel aandacht voor de biodiversiteit. Dit vind je terug in de beschrijving, die de meeste deelnemers over hun eigen tuin hebben geschreven. Ze passen hun manier van tuinieren en onderhoud aan, aan de natuur. Veel insecten , vlinders en vogels weten de weg naar deze tuinen te vinden. Een mooi voorbeeld is de tweede hands tuin, zoals de eigenaren hem zelf omschrijven, duurzamer kan niet. Ze krijgen planten van anderen die ze weg willen doen. Deze worden met liefde herplant en verzorgd. Maar ook een landelijke nutstuin, pluktuin voor eigen gebruik of zelfs een serre/kas met warmte minnende planten o.a. Paprika, banaan, vijg of abrikoos. Zo zijn er tuinen bij met een singel, kikkerpoel, kruidenrijk gazon en een wildbloemenstrook , waar de zorgvuldig uitgekozen zitplekken niet ontbreken.
In de verschillende tuinen herkent u de hobby’s van onze deelnemers, zoals meerdere imkers, het kweken van bijzondere groenten en fruit, en het houden van geiten, kalfjes , kippen en ander pluimvee.

Deze dagen worden mogelijk gemaakt door onze sponsoren, 4D Vechtdal Karavaan, een initiatief van Stimuland en de Stichting Gemeente Promotie Dalfsen. Veel dank daarvoor.
De fietsroute kunt u hier vinden Open Tuindagen 2022 Fietsroute 2022 Open Tuinen[9400]  en zijn verkrijgbaar bij Blitsspul op het Kroonplein, Pimpernel bloemen en wonen en Hubo/Jumper in Lemelerveld. Tijdens de Open tuindagen liggen deze ook bij de deelnemers.
Het betreden van de tuinen is op eigen risico.
Veel kijkplezier!

Plattegrond tuinen:

 1. Brenda Veneberg, Parallelstraat 4
 2. Jurgen Kampman, Nijverheidstraat 65
 3. Herman Sibelt, Praamstraat 58
 4. Gerard en Willemien Bosman, Praamstraat 56
 5. Inez Wiersum, Klipperstraat 52
 6. Arend en Marian Eikelboom, Hoenderweg 6
 7. Theo en Tonnie Logtenberg, Binnenweg 1
 8. Marion en Alex Koerhuis, Brandweg 5
 9. Gerda en Joop Bovenmars, Dwarsweg 7
 10. Mabel en Teus van Ee, Dwarsweg 11
 11. Marga en Marco ten Have, Weerdhuisweg 46
 12. Marcel Evers en Chris Pen, Akkerweg 3
 13. Marc Goossens, Lemelerveldseweg 71
 14. Diny en Herman Boxebeld, Wolthaarsdijk O.Z. 4
 15. Jenny en Bert Visser, Wolthaarsweg 1

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten