Grote opkomst bij de duurzaamheidsavond van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld

Veel belangstelling voor energiebesparing, de pub van Zaal Reimink was tot de laatste kruk bezet.

Voorzitter Paul Stijns opende deze avond met een welkomstwoord, waarbij hij nog even kort vertelde waar Duurzaam Leefbaar Lemelerveld zich mee bezig houdt. En dat er sinds vandaag een fantastisch nieuw initiatief bij is gekomen, namelijk de kledingbibliotheek; onze Tante Leen. onzetanteleen.nl

Daarna vertelde en liet Theo Logtenberg (lid) vooral zien, hoe je door middel van de warmte scan, eenvoudig in beeld kunt brengen waar je warmte in je woning verliest. Op die plekken met het grootste warmteverlies is tochtbestrijding en/of isoleren het meest zinvol. Voor het uitvoeren van zo’n warmtescan kunt u een beroep doen op de vrijwilligers van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op de site dorpen van morgen.

Hierbij de link om je aan te melden voor een warmtescan:
aanmelding check je warmtelek

De gehele presentatie van Paul en Theo vindt u hier:
De warmtescan als start

Hierna nam Han Pot van Energie Kenniscentrum Dalfsen het publiek mee in een boeiende presentatie. Onder de titel ‘Via je energienota naar verbetering van je woning’ nam hij aan de hand van een jaarafrekening het proces stapsgewijs door. Van ‘wat is echt belangrijk’ en ‘waar te beginnen’ via ‘waar zitten de energieslurpers’ en ‘waar kun je snelle winst boeken’ naar ‘woningverbetering’ en ‘mogelijkheden van de techniek’. Via een berekening toonde hij aan dat de aanschaf van zonnepanelen nog steeds voordeel oplevert, ook wanneer de zogenaamde ”salderingsregel” door de overheid geschrapt gaat worden.

Als laatste gaf hij aandacht aan de mogelijkheden van subsidie en financiering.

Zijn presentatie is te vinden via onderstaande link:
Presentatie Han Pot duurzaamheidsavond Duurzaam Leefbaar Lemelerveld

Tekst: Ilse Schoorlemmer.
Foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten