Geen opvang in de Lantaarn! Update

Volgens berichten komt er om vier uur vanmiddag een officieel persbericht maar voor nu is het al duidelijk geen opvang in de Lantaarn! Zie bijlage:

Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen Geplaats In De Lantaarn

Brief Omwonenden Inzake Verkenning POA

Update; officieel persbericht vanuit de gemeente:

Verkenning opvanglocatie in Lemelerveld afgerond

Procesopvanglocatie (POA) voor 50 amv’s is niet haalbaar

De gemeente Dalfsen heeft eind maart van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de vraag gekregen of zij bereid is om mee te werken aan een verkenning voor het opvangen van 50 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv). Daarbij ging het om de locatie De Lantaren, Achterkampweg 18 te Lemelerveld. Gaande het proces is het COA tot de conclusie gekomen dat het huisvesten van 50 amv’s in de bestaande bebouwing op deze locatie niet mogelijk blijkt.

Burgemeester Erica van Lente:” Waar in eerste instantie de Lantaren voor het COA een goede plek leek voor de opvang van 50 alleenstaande minderjarige asielzoekers, is het resultaat van de verkenning negatief. Het gebouw blijkt voor het COA toch niet eenvoudig geschikt te maken voor het beoogde doel. De nood voor de opvang van asielzoekers is en blijft hoog, zeker ook voor deze groep jongeren. Als gemeente vinden we het belangrijk onze maatschappelijke rol hierin te pakken. We blijven dan ook zeker openstaan voor nieuwe vragen vanuit het COA.

 

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten