Kulturhus De Mozaïek

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld biedt onderdak aan een groot aantal organisaties, stichtingen en verenigingen. Naast ieders eigen activiteiten ontwikkelen we ook gezamenlijke activiteiten voor de inwoners van Lemelerveld. Deze onderlinge samenwerking is wat een kulturhus tot een kulturhus maakt.

18 december 2021

Helaas zijn de activiteiten naar aanleiding van de laatste Corona maatregelen voor de komende weken tot in ieder geval 14 januari geannuleerd.

Er waren al veel activiteiten die geen doorgang meer vonden, maar nu dus helaas helemaal geen activiteiten meer.

Gelukkig mag de bibliotheek en het infopunt deze week nog wel geopend zijn.

Eerder is besloten dat de bibliotheek en het infopunt rond de kerstdagen van vrijdag 24 december tot maandag 10 januari gesloten zal zijn. Vanaf maandag 10 januari is de bibliotheek en het infopunt weer normaal geopend.

Zie ook de openingstijden vermeld op de site van de bibliotheek:https://www.bibliotheekdalfsen.nl/openingstijden.

26 november 2021

Kulturhus de Mozaïek sluit de komende tijd de deuren om 17.00 uur

Afgelopen vrijdag zijn er aangescherpte maatregelen afgekondigd door de overheid. Helaas moet Kulturhus de Mozaïek ook haar deuren elke dag sluiten om 17.00 uur.

Alle activiteiten na 17.00 uur worden bij deze voor de komende 3 weken tot en met 19 december geannuleerd. Dus helaas ook geen eetcafé op 3 december en helaas geen kerstdiner op 17 december.

De activiteiten die overdag gehouden worden kunnen doorgaan. Wel altijd op 1,5 meter afstand en met mondkapje op het moment dat je je verplaatst binnen het gebouw.

Kijk in de agenda op www.Sukerbiet.nl welke activiteiten wel doorgaan.

8 november 2021

Helaas hebben we te maken met aangescherpte Corona maatregelen. Houdt u rekening met de 1,5 meter afstand en maak gebruik van het mondkapje wanneer u door het gebouw loopt. Zodra u zit mag u het mondkapje afdoen. De activiteiten waarbij de 1,5 meter kan worden nageleefd mogen vooralsnog op deze manier doorgaan.

Uiteraard geldt nog steeds:

Bent u verkouden of heeft u andere Corona achtige klachten zoals  keelpijn, hoofdpijn, koorts? Blijf dan thuis.

Bij binnenkomst ontsmet u uw handen.

Schud geen handen.

 

Kulturhus de Mozaiek: 

Het Kulturhus is het beste bereikbaar via mail info@kulturhuslemelerveld.nl

Bibliotheek:

Gebruik maken van de bibliotheek kan op de volgende tijdstippen:

Onbemand (geen bibliotheekmedewerker aanwezig)

Ochtend:                Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur bij aanwezigheid van Dorien of Ilse

Middag:                  Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag 12.30 tot 14.00 uur

Bibliotheekmedewerker aanwezig:

Maandag en woensdag:  14.00 uur tot 18.00 uur

Dinsdag en donderdag: 14.00 uur tot 17.00 uur

Kijk op www.bibliotheekdalfsen.nl voor meer informatie en reserveringen en de overige openingstijden van Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst.

Saam Welzijn:

Voor vragen op het gebied van Welzijn of voor Saam Welzijn kunt u bellen met het telefoonnummer van het infopunt 0529- 793013. Daar zitten mensen klaar die u door kunnen verbinden met de juiste persoon.

Carinova:

Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel: 0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

Het Infopunt, nu ook voor vragen over corona

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Ook het Informatiepunt Digitale Overheid is ondergebracht bij het Infopunt. Hier helpen de medewerkers je graag verder met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Je wordt direct geholpen of doorverwezen naar de juiste organisatie als het gaat om persoonsgebonden informatie.

Inwoners die (zorg)vragen hebben met betrekking tot het coronavirus kunnen hiermee terecht bij het Infopunt via telefoonnummer 0529 793 013. Dit nummer is ook beschikbaar voor inwoners (en gezinnen) die in quarantaine moeten, omdat zijzelf of één of meerdere huisgenoten besmet zijn met het coronavirus. Inwoners kunnen in dat geval tegen zaken aanlopen, waardoor zij het even niet meer weten of hulp of ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met deze situatie. Medewerkers van het infopunt staan inwoners te woord, indien noodzakelijk worden ze doorverwezen naar passende ondersteuning.

De vragen kunnen heel divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan: “Hoe krijg ik mijn boodschappen of medicijnen in huis? Kan ik nog gebruik maken van thuiszorg? Ik ben nu wel heel alleen, hoe kom ik in contact met mijn omgeving?” Het telefoonnummer is niet bedoeld voor vragen die betrekking hebben op het aanvragen van een compensatievergoeding of zakelijke vragen. In dat geval kan men bellen met de gemeente Dalfsen op telefoonnummer 14 0529.

De Kern, maatschappelijk werk:

Bereikbaar op 038 45 69 700.

Logopedie

De logopediste is op maandag en woensdag in het Kulturhus te vinden. Wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen met 0529 43 36 22

Partou

Kinderopvang Partou kunt u telefonisch bereiken op; tel. 0572 37 03 78

 

Voor meer actueel nieuws volg ons via:
twitter    facebook

Verhuur vergaderruimte

Kulturhus de Mozaïek biedt ruimte te huur aan voor o.a.:

 • Vergaderingen
 • Workshops
 • Presentaties
 • Bijeenkomsten

verhuurHet Kulturhus beschikt hiervoor over meerdere vergaderruimtes. Deze variëren in ruimte van 7 tot 100 personen. Ook hebben we een spreekkamer voor 1 op 1 gesprekken beschikbaar.
Wij hebben de beschikking over een beamer, groot presentatiescherm, flipovers en een geluidsinstallatie waar u gebruik van kunt maken.
Er is in het hele gebouw een goed en vrij toegankelijk Wifi signaal aanwezig.
Kosten variëren tussen de € 20.00 en € 87.50 per dagdeel.

Huurt u een ruimte bij ons, dan krijgt uw activiteit, indien gewenst, gratis publiciteit via onze facebook pagina en de site van www.sukerbiet.nl !

We hebben diverse ruimtes beschikbaar:

 • Vergaderzaal 1 (maximaal 7 personen)
 • 't Febriek (maximaal 100 personen)
 • Jeugdsoos, Chill Point
 • De Mozaiek 1 (maximaal 20 personen)
 • De Mozaiek 2 (maximaal 40 personen)
 • Bibliotheek
 • 't Kerkbrugje (maximaal 16 personen)

Voor meer informatie belt u met 0572-370306. We zijn er maandag en dinsdag: van 9.00 tot 15.00 uur. Op woensdag en donderdag: van 8.30 tot 16:00 uur. Op vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Via mail altijd bereikbaar: info@kulturhuslemelerveld.nl

Bestuur

Een Kulturhus is een combinatie van verschillende voorzieningen onder één of meerdere daken, waarin de onderlinge samenwerking de sleutel is. In ons Kulturhus beheren en exploiteren we samen het Kulturhus, en dragen we samen de verantwoording voor de gehele programmering.

Het bestuur van het Kulturhus bestaat uit de volgende personen:

Gerrit Hoogenboom (voorzitter)
Henk den Hollander (penningmeester)
Marcel Reimink (secretaris)

Historie

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld is op 9 juni 2004 geopend door HKH Prinses Margriet als één van de eerste kulturhusen in Nederland.

Dit Scandinavische concept wordt tegenwoordig steeds meer toegepast om tal van voorzieningen in kernen en wijken te behouden. Meerwaarde creëren uit gezamenlijke voorzieningen, programmering en beheer, waardoor behoud van maatschappelijk, sociaal en cultureel kapitaal in een woonkern langdurig gewaarborgd is. In Lemelerveld is het kulturhus een plek waar voor alle lagen van de bevolking tal van organisaties zeer uiteenlopende activiteiten organiseren.

Kulturhus De Mozaïek
Kroonplein 58
8151 AZ Lemelerveld
0572 - 37 03 06

Dagelijkse leiding aanwezig:
maandag en dinsdag:
8.30 tot 15.30 uur
woensdag en donderdag:
8.30 tot 16:00 uur
vrijdag:
08.30 uur tot 12.30 uur
of via mail:
info@kulturhuslemelerveld.nl
>> route

Dagelijkse leiding
Ilse Schoorlemmer
Dorien Grootenhuis