Kulturhus De Mozaïek

 

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld biedt onderdak aan een groot aantal organisaties, stichtingen en verenigingen. Naast ieders eigen activiteiten ontwikkelen we ook gezamenlijke activiteiten voor de inwoners van Lemelerveld. Deze onderlinge samenwerking is wat een kulturhus tot een kulturhus maakt.

Kulturhus de Mozaïek: 

Het Kulturhus is het beste bereikbaar via mail info@kulturhuslemelerveld.nl

Bibliotheek:

Gebruik maken van de bibliotheek kan op de volgende tijdstippen:

Onbemand (geen bibliotheekmedewerker aanwezig)

Ochtend: Maandag tot en met vrijdag vanaf 8.30 uur

Vrijdagmiddag gesloten

Bibliotheekmedewerker aanwezig:

Maandag en woensdag:  14.00 uur tot 18.00 uur

Dinsdag en donderdag: 14.00 uur tot 17.00 uur

Vrijdagmiddag gesloten

Kijk op www.bibliotheekdalfsen.nl voor meer informatie en reserveringen en de overige openingstijden van Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst.

Saam Welzijn:

Voor vragen op het gebied van Welzijn of voor Saam Welzijn kunt u bellen met het telefoonnummer 0529- 793013.

GGD Jeugdgezondheidszorg:

In ons Kulturhus is de GGD gehuisvest met een consultatiebureau. Iedere donderdagochtend van 9.00 tot 9.45 uur is er een inloopspreekuur voor al uw vragen op het gebied van opvoeding en gezondheid. Wilt u graag even extra komen wegen of meten of heeft u een vraag voor de verpleegkundige kom dan rustig langs.

Carinova:

Mocht u Carinova nodig zijn, dan belt u met de bereikbaarheidsdienst tel: 0570- 51 85 64 team Lemelerveld (07.00 tot 23.00 uur) of 0900- 8662 (’s nachts)

Het Infopunt, nu ook voor vragen over corona

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Ook het Informatiepunt Digitale Overheid is ondergebracht bij het Infopunt. Hier helpen de medewerkers je graag verder met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Je wordt direct geholpen of doorverwezen naar de juiste organisatie als het gaat om persoonsgebonden informatie.

Waar en wanneer?

De Infopunten zijn gevestigd in de Kulturhusen in de drie grote kernen: De Trefkoele, De Spil en De Mozaïek. Minimaal vier keer per week zijn de infopunten open, speciaal opgeleide vrijwilligers staan de vragenstellers graag te woord. Wanneer u niet meteen een antwoord krijgt op uw vraag, wordt er altijd een afspraak gemaakt. U hoeft niet van het kastje naar de muur, u krijgt altijd antwoord via het Infopunt! In Lemelerveld kunt u terecht op maandagen en dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 en op donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur.

Hulp bij digitale vragen

Elke dinsdagmorgen tussen 9.30 en 10.30 uur is er een digitaal vragenuurtje. Hovsep Khachadurian van SAAM  helpt mensen die technische vragen hebben over hun mobiele telefoon, computer, tablet, e-reader of internet.

De Kern, maatschappelijk werk:

Bereikbaar op 038 45 69 700.

Partou

Kinderopvang Partou kunt u telefonisch bereiken op; tel. 0572 37 03 78

 

Voor meer actueel nieuws volg ons via:
twitter    facebook

Verhuur vergaderruimte

Kulturhus de Mozaïek biedt ruimte te huur aan voor o.a.:

 • Vergaderingen
 • Workshops
 • Presentaties
 • Bijeenkomsten

verhuurHet Kulturhus beschikt hiervoor over meerdere vergaderruimtes. Deze variëren in ruimte van 7 tot 100 personen. Ook hebben we een spreekkamer voor 1 op 1 gesprekken beschikbaar.
Wij hebben de beschikking over een beamer, groot presentatiescherm, flipovers en een geluidsinstallatie waar u gebruik van kunt maken.
Er is in het hele gebouw een goed en vrij toegankelijk Wifi signaal aanwezig.
Kosten variëren tussen de € 20.00 en € 87.50 per dagdeel.

Huurt u een ruimte bij ons, dan krijgt uw activiteit, indien gewenst, gratis publiciteit via onze facebook pagina en de site van www.sukerbiet.nl !

We hebben diverse ruimtes beschikbaar:

 • Vergaderzaal 1 (maximaal 7 personen)
 • 't Febriek (maximaal 100 personen)
 • Jeugdsoos, Chill Point
 • De Mozaiek 1 (maximaal 20 personen)
 • De Mozaiek 2 (maximaal 40 personen)
 • Bibliotheek
 • 't Kerkbrugje (maximaal 16 personen)

Voor meer informatie belt u met 0572-370306. We zijn er maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 15.30 uur en op vrijdagochtend van 8.30 uur tot 11.45 uur.

Via mail altijd bereikbaar: info@kulturhuslemelerveld.nl

Bestuur

Een Kulturhus is een combinatie van verschillende voorzieningen onder één of meerdere daken, waarin de onderlinge samenwerking de sleutel is. In ons Kulturhus beheren en exploiteren we samen het Kulturhus, en dragen we samen de verantwoording voor de gehele programmering.

Het bestuur van het Kulturhus bestaat uit de volgende personen:

Gerrit Hoogenboom (voorzitter)
Henk den Hollander (secretaris)
Marcel Reimink (penningmeester)

Historie

Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld is op 9 juni 2004 geopend door HKH Prinses Margriet als één van de eerste kulturhusen in Nederland.

Dit Scandinavische concept wordt tegenwoordig steeds meer toegepast om tal van voorzieningen in kernen en wijken te behouden. Meerwaarde creëren uit gezamenlijke voorzieningen, programmering en beheer, waardoor behoud van maatschappelijk, sociaal en cultureel kapitaal in een woonkern langdurig gewaarborgd is. In Lemelerveld is het kulturhus een plek waar voor alle lagen van de bevolking tal van organisaties zeer uiteenlopende activiteiten organiseren.

Kulturhus De Mozaïek
Kroonplein 58
8151 AZ Lemelerveld
0572 - 37 03 06

Dagelijkse leiding aanwezig:
maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 15.30 uur
vrijdag:
08.30 uur tot 11.45 uur
of via mail:
info@kulturhuslemelerveld.nl
>> route

Dagelijkse leiding
Dorien Grootenhuis

Annette Harmsen