Zwembad Heidepark ontfermt zich over asielzoekers

Door de oplopende spanningen in kabouterland hebben steeds meer kabouters de vlucht genomen naar elders. Al meer dan een jaar doemen er steeds meer van die kleine mannekes op rond het zwembad. Eerst stonden ze nog voor paal, maar ondertussen ligt ook al een heel “nest” in de mooi verbouwde kantine te wachten op een generaal pardon.

Ze willen zich definitief vestigen in ons natuurbad, maar de huisvesting was nog een heet hangijzer. Het bestuur van het zwembad heeft aangeklopt bij de gemeente Dalfsen en die heeft dit burgerinitiatief gehonoreerd met een leuke subsidie, waarmee de eerste kabouterhuisjes gerealiseerd kunnen worden.

De benodigde stenen, die via deze weg gevraagd zijn, werden binnen een week gratis en nieuw in het plastic naast de fundering gelost. De vrijwilligers kunnen er sinds een paar weken vol tegen aan. Er worden twee huisjes naast elkaar gebouwd met daartussen een muur met de toegangspoort tot het kabouterpad.

Het metselwerk is reeds op hoogte dankzij de ingevlogen hulp van een ervaren metselaar, die zo hier en daar de draad kwijt was. Ook de kozijnen zijn gemaakt zonder een winkelhaak, maar dat deert de nieuwe bewoners niet. De woningen worden casco opgeleverd zonder licht en cv maar een kabouter is niet zo veeleisend. Nog even een dak erop, de muren stukadoren (met dank aan Martijn Boeve) en dan kan de verhuizing plaatsvinden.

tekst: Willemvantrui foto’s: Hans Heerink

De kabouter hoofdman, geschonken door metselaar Gerrit Schutte, krijgt een prominentie plaats in de muur . Ook de rest van het “nest” zal een plaatsje krijgen in en rond de huisjes.

En met het nieuwe springkussen en de verfraaide speelattributen wordt het geheel een waar speelparadijs voor onze kids. Lekker een keer wandelen door het zwembadlaantje, een bakkie doen op het terras, terwijl de kinderen zich vermaken in de naastliggende speeltuin en vergeet het kabouterpad niet.

De kabouters heten u met ingang van het nieuwe zwemseizoen van harte welkom.

Een reactie op “Zwembad Heidepark ontfermt zich over asielzoekers

  • Wat een leuk bericht over het bijzondere zwembad van Lemelerveld. Mijn vader had het vast prachtig gevonden. Iemand bekend met zijn stunt in de krant over het Zwembadlaantje?

Geef een reactie