Zwakenberg Eten & Drinken bestaat 50 jaar!

Op woensdag 10 oktober a.s. is het 50 jaar geleden dat Arnold en Gerda Zwakenberg de deuren openden van hun café annex snackhal, destijds gevestigd aan de Posthoornweg in Lemelerveld.

Lemelerveld was een horecagelegenheid rijker en al gauw bleek dat de locatie niet meer volstond.

Dus werd in 1972 het huidige pand aan de Kerkstraat gekocht, die aan een grondige verbouwing werd onderworpen. In 1973 volgde een grootse opening. Menig Lemelervelder wist de weg naar de cafe(taria) te vinden en de klantenkring groeide gestaag alsmede ook het succes. Dus werd er wederom verbouwd om in de behoeften van de klanten te kunnen voldoen. Op 4 april 1981 werden de deuren letterlijk wagenwijd open gezet om de verbouwing met een nostalgisch Open Huis te presenteren.  Gezelligheid, gemoedelijkheid en uiteraard een (snack)hapje en een drankje voerden de boventoon. In 1991 vond men het weer eens tijd voor een verbouwing, want je moet toch met de tijd mee. Het pand werd flink gemoderniseerd en op 24 oktober 1991 weer heropend. Wat een feestelijkheden! In 1994 bleek de jarenlange assistentie van dochter Anita reden tot toetreding aan de vennootschap van haar ouders.  En in 2000 mag ook Harrie (Loman, man van Anita), die er sinds 1981 werkzaam is,  zich vennoot noemen. In 2002 is het voor Arnold en Gerda tijd voor een welverdiend pensioen en treden ze uit de vennootschap.

Maar de derde generatie staat al een poosje te trappelen en in 2012 doet dochter Jory haar intrede in de vennootschap. In 2014 wordt besloten om het café-gedeelte niet meer als café te gebruiken maar wordt er een sfeervol eetcafé met herkenbare huisstijl gecreëerd met mooie menu’s tegen evenzo mooie prijzen. Zowel de snackbar als het hippe eetcafé beschikken over een heerlijk terras waar het goed toeven is. Even uitpuffen na een dag bikkelen, met een lekkere maaltijd of een verfrissende ijsco, genietend van de ondergaande zon en natuurlijk ‘mensen kijken’ vanaf het terras! Wie houdt er niet van? Zwakenberg Eten & Drinken een prachtig, degelijk familiebedrijf is inmiddels een begrip in Lemelerveld. Een halve eeuw Zwakenberg wordt dan ook groots gevierd. Zie advertentie elders in Lemelervelder / Sukerbiet.nl

MoDi

zwakenberg

Advertentie 50 jaar Zwakenberg

Geef een reactie