Zwaarbevochten overwinning van Auto van Ewijk/LHC dames 1

Waar normaal gesproken de hele dag wedstrijden worden gespeeld stond de hal op sportpark heidepark er rustig bij op zondag 17 maart. Waar normaal gesproken eerst even bij de andere teams wordt gekeken was het vandaag eerst rustig tijd voor een bakkie. We speelden als enige in Lemelerveld van LHC.

Onze tegenstander was Actief Klazienaveen. Dit team strijdt om degradatie. Zij wilde dus wel graag aan het eind van de wedstrijd de punten meenemen. Wij hebben onszelf veiliggesteld en kunnen dus niet meer degraderen. Maar dat is niet een reden om geen wedstrijden meer te willen winnen. De vorige keer verloren wij de wedstrijd tegen het team uit Drenthe. Dus bij ons zat er ook nog wel een beetje oud zeer. Aan de bak dus.

De wedstrijd werd geopend  door ‘onze’ Jolin. Daarna werd er aan beide kanten weinig gescoord. Wij hadden de dekking redelijk onder controle en Actief was gretig om het balbezit zo veel mogelijk in eigen bezit te houden. De acties waren er aan onze kant wel maar we beloonde ons zelf te weinig. De paal en de muur werden vaker geraakt dan het netje. We wisten met enige moeite de rust in te gaan met 14 – 10 in het voordeel van ons.

In de rust werd er aangegeven dat we het samen moesten gaan doen. We waren nog te individueel aan het handballen. Blijven communiceren en reageren op je teamgenoten.
We kwamen na de rust niet lekker in de wedstrijd. De rust is bedoeld voor het bespreken waar het fout ging in de eerste helft en dan kan je er ook wat mee doen om te zorgen dat de tweede helft beter gaat dan de eerste. Het idee achter bespreken in de rust is leuk maar de uitvoering was niet best. We scoorden de eerste 12 minuten niet. Dan zul je denken ach, dat valt toch wel mee.. Bij de voetbal misschien wel maar bij handbal is dit zeker niet gebruikelijk. Van 14-10 bij rust werd het 14-15. In die 12 minuten gebeurde er veel in het veld. Er werden vaak twee minuten uitgedeeld. Wij en ook Actief stonden vaak met minder mensen in het veld. Tot 17-17 bleef het gelijk. Toen wisten wij de voorsprong te nemen en gaven dit niet meer uithanden. Uiteindelijk stond er na 60 minuten 26-21 op het scorebord voor Auto van Ewijk/LHC.

De woorden van Harry waren na de wedstrijd: ‘Een rugby/handbal wedstrijd die we gelukkig gewonnen hebben.’ Het einde van het seizoen nadert. We hebben nu nog 3 wedstrijden op de planning. De volgende is gelijk een hele interessante. Een échte derby. De meiden van SDOL zijn onze volgende tegenstanders. Zaterdagavond 23 maart om 19:30 wordt er in Luttenberg aangefloten.

Door: Jill Neppelenbroek