Zure nederlaag Lemelerveld, vrouwen ook met lege handen

Op de loodzware grasmat van het Heidepark vochten Lemelerveld en Eilermark zondagmiddag een verbeten duel uit waarbij de Glanerbruggers zich aan het eind de gelukkigste mochten noemen. Het werd na een enerverende tweede helft uiteindelijk 2-3. In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Arjon van Lenthe was na een snelle vrije trap dichtbij de openingstreffer, Job Heerink kon halverwege de eerste helft een fraaie assist van Stan Reimink net niet verzilveren. Lemelerveld doelman Rowell Evers werd een aantal malen getest door de gevaarlijke Eilermark aanvallers en had het geluk dat een snoeiharde afstandspegel op de binnenkant paal uiteen spatte.

Direct na rust kwam Eilermark op voorsprong toen een lage voorzet vanaf de linkerkant door iedereen gemist werd behalve door een Eilermark aanvaller voor de 0-1. Lemelerveld vocht hard terug en werd daarvoor rond de 50e minuut beloond. Na een hoekschop stond Noah Tuink op de juiste plek op aangegeven van Stan Reimink voor de 1-1. Een ongelukkige en onnodige botsing binnen de zestien leverde Eilermark een strafschop én de 1-2 voorsprong op. Met de nodige wissels kwam er nieuw elan al moest de Lemelerveldverdediging onder aanvoering van een geweldig spelende Naud Schrijver soms alle zeilen bijzetten tegen de snelle en behendige Eilermark aanvallers. Rowell Evers behoedde met enkele adequate reddingen Lemelerveld voor een grotere achterstand. In de jacht op de gelijkmaker was het onbegrijpelijk dat een duidelijke handsbal op de doellijn van Eilermark werd genegeerd door de verder goed leidende scheidsrechter. Vijf minuten voor tijd werd een prachtige voorzet van invaller Sep Ophof door Job Heerink fraai binnengekopt voor de 2-2. Daar waar een iedereen zich verzoende met een gelijkspel werd Eilermarkspits Lesley Nahrwold het goudhaantje door vlak voor tijd de winnende treffer te maken voor de 2-3. Lemelerveldtrainer Emiel Maat kon niet anders dan zijn ploeg roemen voor de geweldige inzet en beleving waarmee werd gespeeld!! Door de nederlaag blijft Lemelerveld hangen onderin de derde klasse.

Aanstaande zondag 12 november staat er een Sallandse derby op het programma als uit tegen Overwetering wordt gespeeld. In Olst wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Roel Posthoorn, Naud Schrijver, Ramon Lorkeers ( 80 Yorick Smit) Jasper Westerman ( 75 Mick Kragt) Robin Morrenhof, Arjon van Lenthe ( 80 Sep Ophof) Stan Reimink, Noah Tuink , Bram Smit ( 75 Teun in de Wal) Job Heerink.

Lemelerveld vrouwen wederom met lege handen.

Met een aantal speelsters uit de 2e selectie kwamen de Lemelerveldse vrouwen in het uitduel tegen De Tukkers Vr 2 opnieuw tekort. In Albergen werd het 4-1 en daarmee was het de 6e nederlaag op rij. Opnieuw waren een aantal basisspeelsters niet van de partij door weekendjes weg of privé omstandigheden. Het draagt allemaal niet bij voor een goede prestatie en gelukkig zijn meiden uit de 2e selectie bereid om aan te sluiten. Tegen De Tukkers werd een goede eerste helft gespeeld en kwam de ploeg van Eddy Ramerman door een buitenspel doelpunt op een 1-0 achterstand. Na rust ging het allemaal een stuk minder en kon Demi van de Kolk vlak voor tijd met een doelpunt de eer nog redden.

Aanstaande zondag 12 november staat het thuisduel tegen vv Alverna Vr 1 op het programma. Het duel tegen de vrouwen uit Wychen begint om 12.00 uur.

Door: Anton Sibelt