Zondag, Rustdag

Nou reken er maar niet op! Na een luidruchtige nacht met (te) keiharde beats en DJ geschal ontwaakt Lemelerveld. Een serene rust heerst over het dorp, maar niet over het feestterrein. Vele vrijwilligers zijn weer vroeg uit de veren om de voorbereiding voor de allerlaatste feestdag in gang te zetten; Sporen van de vorige dag wissen, de was, schoonmaak, catering, voorraadbeheer, administratie, interieur aanpassen, podia ombouwen, techniek, geluid en belichting afstemmen en ga zo maar door. Een waterig zonnetje gloort aan de horizon. Hopelijk kan deze in kracht toenemen, omdat er op zaterdag her en der al genoeg (survivalaars) in het water is gevallen. Alle zegen komt van boven, dus laten we de dag dan goed beginnen met een kleurrijke tentviering om even op adem te komen. Voorganger Butti, werkgroep tentviering en koor Palet uit Luttenberg hebben er samen een smaakvol geheel van gemaakt.

Na de viering loopt het water je dan ook in de mond. Wat een timing! Tijd om aan te schuiven bij de overheerlijke Sukerbietenbrunch. Er wordt gezellig gegeten en gekeuveld; napraten over de gepasseerde feestdagen en vooruitblikken op al wat vandaag nog komen gaat: Super Sunday! Hele families op de been. Jong en oud proosten samen en de kermis draait overuren.

Maar eerst nog de Kokkie Bikes Triatlon. Vele atleten hebben de bruch achter de kiezen en staan te popelen om de uitdaging aan te gaan om elkaars krachten te meten; zwemmen tot het kanaal volledig kroosvrij is, fietsen tot er geen profiel meer op de banden zit en rennen alsof je leven er vanaf hangt. De spierpijn en alcohol van gister nog in de benen, en toch voluit gaan! Wat een adrenaline, sportiviteit en fanatisme. De jongste deelnemer is veertien jaar, de oudste achtenzestig. Een kersvers bruidspaar mag op de tandem het parcours verkennen om zodoende hun cadeau te innen. Het weer werkt heerlijk mee, de omstandigheden zijn optimaal. Dat de beste moge winnen.

Ondertussen leeft de jeugd zich uit op heuse quads, die al bijna net zo snel zijn als de onderdelen van de triatlon. Gespannen gezichten, maar als het kwartje eenmaal is gevallen, wordt er flink gas gegeven. De rest van de middag gaat iedereen los. Geen verplichtingen. Gewoon genieten van deze laatste dag; Eurodag op de kermis, megaspringkussens, spannende voorstellingen van Circus Salto, de welbekende humor van DJ Team Het Einde en als klap op de vuurpijl; Jannes in de feesttent. Hoewel de volkszanger een snufje aan de late kant was, was het feest er niet minder om.

Missie volbracht.

Dank aan allen! Alle organisaties, sponsoren, werkgroepen, decoteams, spreekstalmeesters, verkeersregelaars, ehbo, lokale ondernemingen, verenigingen etc. En natuurlijk ook dank aan de tomeloze inzet van vele vrijwilligers. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Het is weer gelukt om er samen een fantastische week van te maken!

MoDi, Foto’s: Martin Zwakenberg en Fotoclub Lemelerveld

Meer foto’s van de Fotoclub Lemelerveld vind je hier

 

Geef een reactie