Zo kom jij dagelijks aan voldoende beweging

Steeds vaker beseffen we ons, dat voldoende beweging en ook gezonde en gevarieerde voeding belangrijk is voor een gezonde leefstijl. Het gezonde eten lukt ons vaak nog wel, de variatie wordt al wat lastiger en het bewegen schiet er bij een groot deel toch bij in. Een vaak gehoord excuus om niet te bewegen is simpelweg dat we geen tijd hebben. Ontzettend zonde, want met een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine kun ook jij aan je dagelijkse aanbevolen dertig minuten beweging komen. Voldoende beweging is niet alleen goed voor ons brein, maar ook voor ons fysieke gezondheid. Zo verkleint het de kans op hart- en vaatziekten en zorgt het voor een verhoogde weerstand.

Wandelen

De makkelijkste manier om dagelijks aan onze beweging te kunnen komen is toch wel wandelen. Zonder dat we het namelijk doorhebben, zijn er tal van mogelijkheden om het dagelijkse ritje naar de supermarkt te vervangen door een wandeling. Ook wanneer we met de hond naar buiten gaan, kan een rondje extra natuurlijk geen kwaad. Kortom, mogelijkheden genoeg! Vooral wanneer je op kantoor werkt, dan zul je merken dat er eigenlijk veel meer behoefte is aan beweging dan je aanvankelijk zult denken. Door dagelijks tijdens je lunchpauze een rondje te gaan wandelen, zul je merken, dat dit na verloop van tijd je conditie ten goede komt. Je hoeft er uiteraard geen volledige workout van te maken en in sportbeha aan te treden. Maar even een blokje om tijdens de lunch, dat doet wonderen en is met collega’s nog gezellig ook.

Fietsen

Nederland is het land van de fietsen. Toch zien we nog ontzettend vaak dat kleine afstanden in plaats van met de fiets, met de auto worden afgelegd. Terwijl, wanneer je de tijd met elkaar vergelijken, het verschil tussen een ritje met de auto of de fiets minimaal is. Daarnaast is een ritje met de auto ook een stuk minder voor het milieu, dan wanneer we de fiets pakken. Maar nog belangrijker, is de extra beweging die we krijgen door eens wat vaker de fiets te pakken. Het voordeel aan zowel fietsen, als wandelen, is dat je dit gewoon in je normale outfit kunt doen. Je hoeft dus niet speciaal je fantasie bh te vervangen voor een sport bh om aan een beetje extra beweging te komen. Wen jezelf dus aan, dat wanneer de afstand kleiner is dan bijvoorbeeld 3 kilometer, je in plaats van de auto gewoon de fiets pakt.

Huishouden

Een vaak vergeten vorm van bewegen, dat is het huishouden. We hebben het dan natuurlijk niet over het stofzuigen van onze woonkamer! Nee, we hebben het dan over een grondige poetsbeurt van onze keuken of badkamer. Wanneer je dus stevig aan het poetsen bent, dan zul je zonder dat je het direct merkt, de nodige inspanning leveren. Vergeten je voedingsbh uit te doen, geen probleem! Je kunt gewoon in je casual outfit aan de slag gaan en je zult merken, dat je nadat je klaar bent een voldaan gevoel hebt.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten