Zeer gezellige vrijwilligersavond

Op initiatief van de gemeente Dalfsen werd vrijdag 7 december een bedankavond voor de vrijwilligers gehouden op 3 locaties in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Hoe het in Hoonhorst geregeld is weet ik even niet.

Als iedereen naar ons eigen Kulturhus gekomen was, die ook maar een poot uitstak voor een vereniging of voor de gemeenschap dan was ons dorp schier uitgestorven geweest. Maar met een opkomst van 100 man was de grote zaal gezellig vol. Vanaf 20.00 u stond de koffie klaar, geserveerd door een interim-cateringteam bestaande uit een ploeg dames, de vaste medewerksters van het Kulturhus.

En die zijn er mooi druk mee geweest want van al dat vrijwilligerswerk krijg je best wel dorst. Vanuit het kleine keukentje, waar ze af en toe de kont niet konden keren, werd de distributie verzorgd van de natjes en de droogjes en niemand is wat tekort gekomen.

De avond werd geopend door wethouder Uitslag van de gemeente Dalfsen. Verder zong Hans Jansen, bekend als de pianist op station Zwolle het eerste uur solo en vervolgens werd de zaal heel stil om te genieten van de zoet-gevooisde stemmen van 4 Lemelerveldse nachtgaaltjes onder muzikale begeleiding van Debbie Jansen Holleboom. De dames waren duidelijk verrast van alle aandacht en zeiden dat iedereen rustig door mocht praten tijdens hun gezang.

Ook werd er nog een video gedraaid in de bibliotheek met beelden uit de goede oude tijd, verzorgd door de historische werkgroep.

Verder werd er heeeel veel gekletst en liepen er veel rond met een dubbele pet op , omdat ze op meerdere fronten actief waren in de gemeenschap. In de wandelgang kom ik Herman Smeenk nog tegen, een van de oudst vrijwilligers, die er rond rondliepen. Met hem ben ik begonnen als vrijwilliger in het Kruiswerk, maar dat is inmiddels ook al weer bijna 40 jaar geleden. En zo waren er vele met een respectabel aantal dienstjaren.

Allemaal harde werkers achter de schermen, die van ons dorp een plek maken waar je graag wilt wonen. En voor een paar borrels gaan ze er weer een tijdje hard tegenaan. Klasse mensen zonder jullie zou het een dooie boel worden. Vooral doorgaan.

tekst: Willemvantrui  foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie