Zeer geslaagd Jubileumconcert Herfstklanken

Het 40 jarig jubileumconcert van Ouderenkoor Herfstklanken Lemelerveld is zeer geslaagd. En….voor een volle Brugkerk.

Medewerking was er van pianiste Joan Jonkman en het Songs van Toen Koor de Jonkvrouwen uit Zwolle. Alles o.l.v. Flip Jonkman uit Heino.

Vooraf werd er nogal getwijfeld! Op donderdagavond een concert? Maar…..koster Hendrika Arnold zag het wel zitten. En… ze kreeg gelijk! De beide koren brachten vele toehoorders ‘op de been’!
Oeda ten Broeke was zeker opgelucht.

In haar openingswoord kon ze namens de Gemeente Dalfsen de heer Jan Uitslag verwelkomen. Ook het oudste lid Anton Schotman – hij zingt niet meer mee – was aanwezig. Ook zat Antoon Sibelt duidelijk te genieten. Hij heeft veel betekend voor het ouderenkoor vanuit Welzijn Ouderen Lemelerveld. Nu valt Herfstklanken onder Saam Welzijn.

Herfstklanken bracht geestelijk/klassiek repertoire ten gehore. En de echtgenote van de eerste dirigent Gerard Bloo gaf na afloop aan: ‘Jullie kunnen zo weer op concours’ ! Helaas is het ouderen concours enkele jaren terug opgeheven. Dat Herfstklanken steeds op een zeer behoorlijk niveau zingt bleek ook tijdens het laatste concours. In de C klasse werd een eerste prijs behaald met lof van de jury.

Gerard Bloo dirigeerde Herfstklanken 19 jaar. De huidige dirigent Flip Jonkman had nooit gedacht dit te overtreffen. Maar……hij is inmiddels 21 jaar dirigent in Lemelerveld. ‘Dominum Salvam Fac Reginam Nostram’ in een bewerking van A Giesen werd prima gezongen evenals het ‘Ave Verum‘ van Elgar. Bij ‘Zwὅlf Rἅuber’ was Altjo Hartman de uitstekende bassolist. ‘Love changes everything’ van Lloyd Webber kende wat schoonheidsfoutjes. Trouwens mooi pianospel.

Het Songs van Toen Koor de Jonkvrouwen bracht heerlijke nummers van toen ten gehore zoals ‘Foolish You’ van Kate & Anna McGarrigle en ‘He’ll have to go’ van o.a. Jim Reeves en Ry Cooder in een speciale uitvoering. Fotograaf Hans Heerink was zeer verrast door deze onverwachte keuze van enkele van zijn favorieten.

Het Franse liedje ‘Les cloches du hamea’ van Celine Dion kreeg tekst en uitleg van Elly, een zus van Herman Brood. ‘Lipstick on you collar’ van Connie Francis volgde met een indrukwekkende accordeon solo.

Alle arrangementen zijn van de dirigent Flip Jonkman. Het swingde zo gezegd ‘de pan uit’!  Joan Jonkman begeleidde Herfstklanken aan de piano en zorgde ook voor aanvulling tijdens de finale. Het mengde goed: piano en accordeons. Prima muzikanten deze avond in de Brugkerk te Lemelerveld. Klaas Nijp en Henk van Rijssen zorgden voor instrumentale begeleiding bij de Jonkvrouwen met aan de drums Jan Meijer.

Een toehoorder sprak ook nog eventjes de dirigent aan: U bent een echter showman! En een mevrouw: Speelde U vroeger bij The Green Comets? Inderdaad!

Beide koren zongen tijdens de finale ‘Waarom fluister ik je naam’ van Benny Neyman en ‘Butterfly’ van Danyel Gerard.

Er volgde een staande ovatie. Prachtig!!!! Wie had dat voor mogelijk gehouden? Nadien was het nog lang heel gezellig!

Herfstklanken oefent op de vrijdagmorgen van 9.30 u. – 10.30 u. in de Mozaïek. U bent van harte welkom!

U kunt het hele concert nog bekijken en beluisteren op:

kerkdienst gemist (klik op de link)

foto’s: Hans Heerink

2 comments

Geef een reactie