Wout Heerink is gepromoveerd

Wout Heerink heeft op 6 februari j.l. zijn proefschrift getiteld

‘CT-guided percutaneous interventies’

succesvol verdedigd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wout Heerink, geboren en getogen Lemelervelder, is een titel rijker. Na zijn studie Technische Geneeskunde aan de Universiteit van Twente was hij werkzaam als promovendus binnen diverse afdelingen in het UMCG.

Woensdag 6 februari promoveerde hij. De titel van zijn promotie-onderzoek is zeer indrukwekkend. Heerink heeft onderzocht dat het richten van een naald in bijvoorbeeld een levertumor, vele malen nauwkeuriger gebeurt door robotbenadering, dan uit de menselijke hand (losse pols) onder begeleiding van CT-scan.

Een nauwkeurige naaldplaatsing is cruciaal, zodat de tumor in z’n geheel weggebrand kan worden. In veel gevallen is dit een minder ingrijpend alternatief voor (herhaaldelijk) chirurgisch ingrijpen, zeker als de tumor op een moeilijk bereikbare plek zit. Ook naar de betrouwbaarheid van het wegbranden van tumoren deed Heerink onderzoek.

Tevens ontwikkelde hij een methode om de ademhaling van de patiënt te controleren zodat de robot ook inzetbaar is voor bijvoorbeeld longtumoren. Petje af dus voor dit proefschrift!

Klik hier voor meer  meer informatie over het onderzoek van Wout
tekst: MoDi foto’s Hans Heerink

 

 

Geef een reactie