Word jij de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen?

We zoeken een nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen! Vind jij het leuk om te vertellen wat jij belangrijk vindt? Weet jij wat er gebeurt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen denken? Grijp dan nu je kans! Misschien ben jij in het schooljaar 2024-2025 de nieuwe kinderburgemeester, en volg jij Laure Veldman op. Je bent kinderburgemeester tot het einde van het schooljaar. Alle kinderen die volgend jaar in groep 7 of 8 zitten en in de gemeente Dalfsen wonen, kunnen meedoen.

Op dit moment is Laure Veldman de kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen. Laure zegt: “Het afgelopen jaar vond ik heel leuk, het vloog voorbij. Nu kan jij je opgeven voor volgend jaar! Ik hoop dat veel kinderen enthousiast worden. Je leert er veel van en je kunt laten zien wat jij belangrijk vindt.”

Burgemeester Erica van Lente vult Laure aan: “Laure heeft afgelopen jaar veel gedaan. Van feestelijke activiteiten tot haar eigen ideeën uitvoeren, zoals meedoen aan boomplantdag en nationale buitenspeeldag. We merken dat het kinderburgemeesterschap steeds bekender wordt in de gemeente. Kinderen weten ervan en stellen steeds vaker vragen. Zo betrekken we kinderen bij de gemeente, horen we wat zij belangrijk vinden en geven we ze een stem.”

Wat ga je doen als kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester deel je jouw ideeën en wensen met andere kinderen, de gemeenteraad, ambtenaren, de burgemeester en wethouders. Die ideeën kunnen van jou zijn of van je vrienden en vriendinnen. Iedereen kan bij jou terecht. Je bedenkt ook zelf acties om echt iets te bereiken. Daarnaast ga je met de burgemeester en wethouders naar activiteiten en heb je een paar keer per jaar overleg met de burgemeester.

Je kunt op verschillende manieren kinderburgemeester zijn. Het is belangrijk dat je nieuwsgierig bent, het leuk vindt om in de belangstelling te staan en graag naar andere kinderen in de gemeente Dalfsen luistert. De kinderburgemeester is het hele schooljaar 2024-2025 actief.

Hoe meld je je aan?

Zit jij volgend jaar in groep 7 of 8, woon je in de gemeente Dalfsen en wil je kinderburgemeester worden? Leuk! Stuur uiterlijk maandag 1 juli via WeTransfer een filmpje van maximaal 1,5 minuut waarin je vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Zet in het bericht je naam, leeftijd, adres, e-mailadres en het telefoonnummer van je ouders. Stuur dit naar: gemeente@dalfsen.nl. We hebben het telefoonnummer van je ouders nodig zodat we contact met hen kunnen opnemen voor toestemming.

Meer informatie

Aanmelden kan tot en met maandag 1 juli 2024. De jury kiest uit alle aanmeldingen meerdere kandidaten die zich mogen presenteren op dinsdagmiddag 9 juli tussen 15.00 en 17.00 uur in het gemeentehuis. In september 2024 wordt de kinderburgemeester officieel benoemd en ga je aan de slag. Alle informatie lees je op www.dalfsen.nl/kinderburgemeester.

Deel dit: