Winst en vierde plek voor Bevers dames 1

We hebben ons weer op de kaart gezet. We doen nog mee voor de bovenste plek in de competitie! De week voorafgaand aan deze wedstrijd was wat chaotisch. Veel speelsters op de latten in Oostenrijk en andere aan de latten van de carnaval. Goed, we wisten te improviseren en wat te schuiven van posities. Ons Marly opperde zich op om op midden te spelen, alle plekjes weer gevuld.

Aandachtig werd de wedstrijd bespreking gevoerd. De vorige keer wonnen we met 1-3 dus we wisten dat de mogelijkheid zich voordeed om deze wedstrijd te winnen. Met duidelijke afspraken en vol goede moed betraden wij het veld.

De eerste set begon al lekker, we wisten de druk erop te houden en de meiden van Donitas hadden moeite met onze serve. Mooi, daar moeten we gebruik ban maken! De eerste set wisten we overduidelijk te winnen met 25-17.

Klaar voor de tweede set. Of nouja, we weten niet of je dit wel een set kan noemen. Want wat hier gebeurde hebben wij geen van allen de laatste jaren meegemaakt. Fluitsignaal voor de serve, Wieke aan zet. Punt voor ons. Wieke weer aan zet. Weer een punt voor ons. Wieke sloeg maarliefst zeven keer op en hierna ging de serve naar de meiden uit Groningen. Mis. Punt voor ons. Moniek aan zet, serve, punt voor ons. Wederom serve. Nogmaals punt voor ons. Moniek sloeg deze set maarliefst dertien keer op! Vervolgens punt voor Donitas. Mis. Wij weer aan zet. Marly aan serve. Punt voor ons. Nogmaals serve. Wederom een punt voor ons. En Marly serveert de set uit met een serve serie van vijf serves! Dat betekent een eindstand van 25-2!!!! Met maar tweemaal een rotatie en enkel maar drie speelsters aan serve wisten wij de set binnen te slepen, magisch!

We waren er nog niet. De derde set stond op ons te wachten. Deze zal vast niet zo gemakkelijk gaan als de vorige. Concentratie weer oppakken en vooral gebruik maken van de serve druk, die blijkt voor het Groningse team onhoudbaar. Deze set speelden we met wat meer rally’s uit tot 25-19. Wedstrijd winst op zak, maar niets is fijner dan er de volle punten uit te halen als je voelt dat dat mogelijk is.

De vierde set speelden we ook als een trein, gemakkelijk en overduidelijk wisten wij deze set ook binnen te slepen. 4-0 winst voor de bevers! Hoppa!

Met deze 5 punten op zak staan wij momenteel op de vierde plek, gelijk met de derde boven ons. En laten we nou volgende week tegen dat team moeten spelen… Duimen dat dat net zo goed en vloeiend gaat als deze wedstrijd!

Door: Moniek Reimert, foto, archief Martin Zwakenberg

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *