Wijzigingen in het busvervoer rond Lemelerveld

Vanaf maandag 18 februari rijdt er dagelijks (met uitzondering van zondag) een Buurtbus tussen Lemelerveld-Luttenberg-Raalte. De Buurtbus wordt gereden door een veertigtal enthousiaste vrijwilligers die de uursdienst gaan onderhouden tussen de dorpen.

Op de route komt een zevental halte’s: Evenemententerrein en Parallelstraat in Lemelerveld, de Posthoorn, Ter Borgweg en Heuvelweg (Luttenberg) en Merel en Station (Raalte). De Buurtbus rijdt op door de weekse dagen vanaf 7.22 uur uit Lemelerveld en eindigt ’s avonds om 19.21 weer aldaar. In het weekend wordt iets later op de dag gestart en iets eerder gestopt. De volledige dienstregeling is hier te zien en binnenkort te zien op de website www.buurtbussalland.nl. 

In een Buurtbus kunnen maximaal 8 personen mee. Daar de verwachting is dat er met name in de ochtend en middagspits meer mensen gebruik zullen maken van de Buurtbus worden al bij de start op 18 februari op deze tijden twee Buurtbussen ingezet.

Overige wijzigingen in de dienstregeling in Lemelerveld en omgeving per 18 februari:

  • Lijn 162 (Raalte – Dalfsen) vervalt. Het traject Lemelerveld – Dalfsen wordt opgenomen in de route van lijn 167. Het traject Lemelerveld – (Luttenberg -) Raalte wordt op maandag tot en met zaterdag gereden door de nieuwe buurtbus 518.
  • Het traject Dalfsen – Ommen van lijn 167 vervalt. Het traject Lemelerveld – Dalfsen van lijn 162 wordt opgenomen in de route zodat het volledige traject Lemelerveld – Dalfsen – Zwolle wordt. Tussen Ommen en Zwolle maken reizigers gebruik van de trein of van snelbus 267.

 

Geef een reactie