Wij kijken terug naar een geslaagd Lemels Feest!

Afgelopen donderdag 20 juni startte traditie getrouw het Lemels Feest met een grandioze, bijzonder mooie optocht met maar liefst 17 praalwagens waar we trots op mogen zijn!

De hele week heeft het Oranje Comité de buienradar goed in de gaten gehouden want 2 jaar geleden begonnen we de optocht met donder en bliksem. Nu zag het weer er fantastisch uit en dat was ook zo. Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers, kon de optocht om 19.45 uur van start gaan en kon iedereen genieten van een gevarieerd, prachtige en creatieve optocht.

De uitslag van de optocht was als volgt: De Kikkerpoelers werden eerste met als thema ‘De Dulle Griet’. Statum ging er met de tweede prijs vandoor. Zij lieten ons ‘Lemele in vogelvlucht’ zien. ZiDoBi werd derde met het ‘Circus van ZiDoBi’

De optocht was de start van drie dagen onderlinge competitie tussen de verschillende straten/buurten en vriendengroepen. Vrijdagavond was de altijd spetterende en goed bezochte playbackshow op het podium van Zaal Dijk. Dit jaar was de playbackshow zelfs buiten op het feestterrein live te volgen op een groot scherm. Met dat lekkere weer was dat erg gezellig! En wat waren de acts dit jaar weer uitgesproken. Het waren echte musicals en toneelstukken om te zien. Bij sommige vlogen zelfs de kledingstukken ons om de oren!

De playbackshow werd gewonnen door Statum met het nummer ‘Sexy and I know it’ van LMFAO. Tweede werd Noa ’t bochie met het nummer ‘Shake your tail feather’ van de Blues Brothers. Ds. Berkhofweg werd derde en zij deden een nummer uit de Musical Aida.

Op zaterdagochtend hebben we met zijn allen genoten van een heerlijke brunch verzorgd door het Oranje Comité. Daarna was het tijd voor de zeskamp. In de arena werd zeer sportief gestreden.

Hoewel het mooi weer was hielden sommige teams het bij de spelletjes niet droog. Het laatste spel, de zeephelling was ook erg moeilijk en een ware strijd om ertegen op te klimmen.

Het Kanaalvolk won de zeskamp met daaropvolgend als tweede Statum. De Koelkiekers werden tijdens de zeskamp derde.

Uiteindelijk scoorde Statum het beste op de drie onderdelen en mogen zij zich “overall winnaar Lemels Feest 2019” noemen.

Ook dit jaar was de ‘nazevermiddag’ op de zondagmiddag. Gezellig samen, zonder competitie napraten over het spraakmakende Lemels Feest. Het entertainment werd verzorgd door Bon en Bella gaan op reis. Het Oranje Comité Lemele kan terugkijken op een zeer geslaagd en geweldig Lemels Feest 2019.

foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie