“Wie is de BOCK?”

De gemeente Dalfsen neemt samen met meer dan 50 andere gemeenten en vier veiligheidsregio’s deel aan de BOCK-campagne: Bewust Oplettende Carbid Knaller. Hiermee wordt extra aandacht gevraagd voor veilig carbidschieten door het gebruik van een bal in plaats van een deksel. De slogan van de BOCK-campagne 2018 is: “Een echte BOCK heeft ballen!” Op oudejaarsdag worden de BOCK-ballen persoonlijk door wethouder Uitslag gebracht naar inwoners die zich hebben aangemeld.

Een BOCK is de persoon binnen de groep die aandacht heeft voor de veiligheid bij en rondom de traditie van carbidschieten. “Met de BOCK-campagne willen we een bijdrage leveren om de traditie van carbidschieten op een leuke en veilige wijze in stand te houden. Daarbij is het van groot belang dat het carbidschieten op een veilige manier gebeurt”, aldus wethouder Uitslag. Helaas vinden er jaarlijks nog steeds (ernstige) ongevallen plaats. Deze ontstaan vaak door onwetendheid en/of het nemen van onnodige risico’s. De BOCK-campagne draagt bij aan het bewustzijn en het verkleinen van de risico’s.

Campagne 2018

Het motto van deze vierde campagne is: ‘Een echte BOCK heeft ballen!’ en vraagt de schutters een bal te gebruiken in plaats van de deksel van de melkbus. Het gebruik van een deksel brengt onnodig risico’s met zich mee terwijl de knal even hard is. Overigens is het schieten met een deksel in de gemeente Dalfsen verboden.

Ontvang een BOCK-bal

Ga jij carbid schieten in de gemeente Dalfsen en wil jij een BOCK-bal ontvangen? Dat kan door een mail te sturen naar a.pasma@dalfsen.nl. Bij deze actie geldt: op = op. Op oudejaarsdag worden de BOCK-ballen persoonlijk naar de mensen die zich hebben opgegeven gebracht.

 

Geef een reactie