Wat is er aan de hand met de boeren??!

Ingezonden bericht:

Alweer laten de boeren van zich horen….ja ook in het mooie Lemelerveld. Wat is er toch steeds aan de hand vraagt u zich misschien af? Dat leggen wij graag even uit. Als enige groep in de Nederlandse samenleving hebben wij aan de overheid precies gemeld hoeveel vee wij hebben. Wanneer de boer wil uitbreiden moet hij de dierrechten van een stoppende boer kopen. Om zo niet meer stikstof uit te stoten. Zo weet de overheid dus precies hoeveel stikstof en fosfaat iedere boer heeft.

De industrie het verkeer en de bouw daarentegen hebben deze rechten nooit hoeven kopen want de overheid vroeg daar niet naar. Nou heeft de rechter gezegd dat er in Nederland niet meer stikstof uitgestoten mag worden,

Een zeer groot probleem voor de overheid want bij uitbreiding van verkeer, bouw en industrie neemt de uitstoot toe. Nou moeten de boeren maar een deel van hun aangekochte rechten inleveren.

Dat is natuurlijk heel oneerlijk en dat noemen we stelen. De boeren waren bereid om mee te denken in een oplossing en kwamen met een voorstel. Den Haag vond dit allemaal te moeilijk en wees het af.

Carola Schouten kwam met haar eigen plan om per 1 september  minder eiwit aan de koeien te gaan voeren.

Deze regel wou ze erdoor drukken…bezwaar maken kon pas nadat de regering terug was van vakantie half augustus.

De Nederlandse dierenartsen en veevoer deskundige gaven al aan dat dit ten koste zou gaan van de diergezondheid en melkgift. Uiteindelijk zag de minister ook in dat deze maatregel totaal geen zin heeft en is het van tafel gehaald….maar wat bedenken ze daarvoor in de plaats????

Wij maken ons grote zorgen!!

Buiten het stikstof probleem om worden wij ook bedolven met heel veel wetten en plichten vanuit de overheid.En dat geld voor de hele sector van koe tot kip tot varken….. Daar waar generaties aan vakmanschap zit word de bemoeizucht van Den Haag steeds grimmiger.

AFGEPIKTE RECHTEN

Deze afgepikte rechten wil de regering geven aan de bouw, industrie en verkeer.

Schiphol en Lelystad airport kunnen uitbreiden terwijl zij:

–geen stikstof hebben gekocht

–geen belasting betalen

–2 miljard subsidie ontvangen (Schiphol)

–geen vergunning hebben om te bouwen (Lelystad airport)

2 SOORTEN STIKSTOF

Stikstof wordt als 1 noemer genoemd maar bestaat uit 2 soorten;NOX en NH3. NOX is schadelijk en hoort niet in de natuur, komt voort uit verbranding van allerlei brandstoffen. NH3 is het grootste bestanddeel van onze lucht en is alleen maar schadelijk bij een heel hoog concentraat wat in Nederland niet voorkomt. NH3 bevordert de plantgroei.

STIKSTOF RUILEN

Omdat NH3 en NOX gezamenlijke stikstof wordt genoemd. Ruilt de overheid NH3 in van de boeren tegen NOX voor verkeer, industrie en bouw. Het is dus niet ondenkbaar dat binnen afzienbare tijd de stikstofrechten (NH3) van de boeren omgezet gaan worden in NOX voor de Bouw, verkeer en industrie. Dit zou rampzalig zijn voor de natuur!!!

En de boeren moeten langzaam maar verdwijnen daar heeft de EU allang een heel plan voor. Het is een heel complex verhaal waar menig burger geen weet van heeft en dat is heel begrijpelijk. De overheid heeft het zichzelf zo moeilijk gemaakt en daar moeten wij boeren voor boeten.

IEDEREEN HEEFT KUNNEN ZIEN HOE BLAUW DE LUCHT WAS TOEN VERKEER EN LUCHTVAART STIL LAG TIJDENS CORONA CRISIS!!!

LEMELERVELD

Ook in het mooie landelijke Lemelerveld runnen veel boerengezinnen hun bedrijf met hart en ziel. Wij als groep boeren zien dat dit helemaal de verkeerde kant op gaat en dat Den Haag grote fouten maakt. Nadat wij al meerdere malen onze trekkers hebben gestart om ons standpunt duidelijk te maken, komt u ons nu tegen op de N348 van Lemelerveld naar Ommen om een statement te maken en onze bezorgdheid te uiten.

Wij hopen dan ook dat u bij het zien van dit boeren kunstwerk u even na gaat denken over de toekomst van de boeren en ons platteland.

WANT U MOET WETEN ZONDER BOEREN IS ER GEEN ETEN

Vriendelijke groet een groep boeren uit Lemelerveld

Foto: eigen foto

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten