Warm welkom voor Sinterklaas!

Op zondagmiddag staan gespannen gezichtjes te popelen om een glimp van Sinterklaas op te vangen. Als de sinterklaasliedjes reeds in de verte klinken is het duidelijk dat het niet lang meer zal duren.

En daar komt Polyhymnia aan gemarcheerd met in hun kielzog een rijtuigje. Daar is de beste man! Wuivend en genietend, in goed gezelschap van waarnemend burgemeester Van Leeuwen en een elftal strooipieten. Wat een geluk dat het toch altijd weer lukt om veilig en op tijd in Lemelerveld te arriveren.

Alhoewel WegwijsPiet wel enigszins de weg kwijt was. Sterker nog, hij was de Sint zelfs even kwijt. Maar, zoals altijd in aanloop naar het mooie kinderfeest; Het komt altijd weer goed!

Een bonte stoet schaart zich achter de Sint en zijn gevolg. De fanfare heeft het tempo er goed in en de stoet maakt een rondje langs Het Anker en langs De Brugstede (misschien alvast een inschrijving regelen?).

De deuren van Zaal Reimink staan wagenwijd open om de stoet te ontvangen. Onder behaaglijke temperaturen is het tijd voor De Sint om eens lekker knus met de enthousiaste kinderen te keuvelen. Uiteraard moet er eerst gezongen en gesprongen worden. Dat is echter niet aan Hoofdpiet besteed. Die gaat chillen, want dat is hip. De kinderen helpen hem snel uit z’n droom.

Enkele kinderen hebben nog bijzondere slimme en lastige vragen voor de Sint ingestuurd. Vakkundig weet de Sint de vragen te omzeilen en ze in het ongewisse te laten. Met een mooie polonaise (of mayonaise, zoals Muziekpiet het noemt) werd de middag afgesloten. Eind goed, al goed.

tekst: MoDi  foto’s Hans Heerink

Geef een reactie