Warm welkom voor de aspirant bouwvakkers in de timmerweek.

Met 30 graden op de thermometer is maandagmorgen 18 juli de timmerweek begonnen. Zo’n 100 kinderen mochten na twee jaar coronaperikelen eindelijk weer aan de bak.

Als regelmatige bezoeker zie ik ook na twee jaar weer (bijna) dezelfde gezichten, zowel bij de organisatie, bestaande uit een team van circa 10 personen en de club vrijwilligers, circa 40 in getal. Met wat inderhaast opgetrommelde opa’s was er weer voldoende toezicht voor de bouwvakkers in spe.

Eerst werden de kids toegesproken door wethouder Ramerman, ik mag nog steeds Betsy zeggen, Annemarie nam nog even de spelregels door en na de openingstune Titsewa, titsiwa, titsjiwawawa kon het feest beginnen. Eerst een aanval op de berg pallets op de middenstip, vervolgens overleg met de leiding wat ze wilden maken(onderwerp dit jaar is dieren) om vervolgens met een tikhamertje en 10-duimers aan de slag te gaan.

Ondanks het gemeentelijk toezicht verrezen al snel de eerste illegale bouwwerken, zonder tekening, constructie c.q.EPC-berekening. Morgen komt er nog wat aanvoer van extra hout en dan kunnen ze de hoogte in. The sky is the limit.

Vanwege de warmte wordt dinsdag en woensdag de aanvangstijd naar 9.00 uur verschoven en kan iedereen na de middag verkoeling zoeken in Natuurlijk Heidepark.

Verder is er nog een verzoek aan de ouders om de kinderen “gekleed” van huis te laten gaan d.w.z. goed schoeisel, huidbedekkende kleding en een petje. Zonnebrand is aanwezig al zal het niet meevallen 100 kinderen in de olie te houden. (Misschien is het idee om een plaatselijk garage te vragen of ze door de wasstraat kunnen)

Morgen en woensdag nog verder timmeren en donderdag de finishing touch en ’s avonds is er dan weer kijkavond voor de ouders. En dan vrijdag alles maar weer afbreken. Kinderen en leiding veel plezier deze week.

Tekst: Willem van Trui
Foto’s: Hans Heerink.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten