Wak week lemelerveld

De Week van de AmateurKunst is dit jaar van 11 t/m 19 september. Ook Lemelerveld doet natuurlijk mee en er is dan ook van alles te beleven voor jong en oud. We starten de week met Kunstgreep activiteiten voor de jeugd die allemaal op verschillende dagen zullen plaatsvinden in het Kulturhus. Muziek, dans, creatief alles komt voorbij. Zie hiervoor de flyer die op de scholen is uitgedeeld. En mocht je de flyer niet ontvangen hebben , deze ligt ook voor je klaar in het Kulturhus.

Het thema van de wak week is:  Er op uit!

En dat willen we allemaal weer, er op uit!  Verschillende (amateur) kunstenaars zetten deze week hun beste beentje voor om jullie mee te laten genieten van hun kunstvorm. Onderstaande activiteiten vinden gedurende de wak week plaats.

Keramiek “in de Schuure”.  Alina Heerink zet ook deze week de deuren wagenwijd open van haar (nieuwe) atelier. De hele week kunt u daar terecht voor het bewonderen van de prachtige kunstwerken die ze maakt en het proces van blok klei tot kunstwerk volgen. Adres Zennepweg 14. Aansluitend doet Alina ook mee aan het Kunst om Dalfsen weekend van 18 en 19 september. Tijdens dit weekend zijn er meerdere exposanten te vinden bij haar in de tuin.

Fotoclub Lemelerveld organiseert een foto wedstrijd. In de Wak week kunt u in de Lemelervelder en op www.sukerbiet.nl een 12-tal foto’s vinden van objecten in en om Lemelerveld. Weet u waar deze te vinden zijn? Doe mee en raadt mee en wie weet sleept u een prijs in de wacht! De foto’s zijn allen gemaakt door leden van de fotoclub Lemelerveld.

Polyhymnia mag natuurlijk niet ontbreken deze week! Tijden de afsluiting van de WAK week in 2020 heeft muziekvereniging Polyhymnia haar nieuwe uniform kunnen presenteren. Een mooie uitzondering midden in een periode waar muziek maken niet mogelijk was, door het coronavirus.

Nu precies een jaar later kunnen de nieuwe uniformen weer uit de kast worden gehaald en worden afgestoft, voor een soortgelijk optreden. Het jeugdkorps zal samen met de voltallige vereniging op zondag 19 september optreden voor het publiek. Na een rondgang door het dorp, waarbij natuurlijk De Brugstede en Het Anker aan worden gedaan, zullen de muzikanten een concertje op het Kroonplein verzorgen. Waar hopelijk onder een stralende zon genoten kan worden van muziek en dans en desgewenst een lekkere versnapering.

14.00 – 15.15 rondgang door het dorp

16.00 – 17.30 concertje op het Kroonplein. (bij café Reimink voor)

Het koor ’Voices’ verzorgt op zondag 19 september een uitvoering in de prachtige tuin van dirigente Mieke Bruins.  ‘Voices’ is een club van dertig gezellige nachtegaaltjes (dames). De vrolijke, nostalgische, melancholische of herkenbare deuntjes van het koor zijn, niet alleen in de kerk, maar ook steeds vaker op evenementen en bijeenkomsten te horen. Ze hebben een divers en uitgebreid repertoire. Voor elk wat wils.  Het is dan ook heel aanstekelijk om even een (paar) liedjes met de dames mee te zingen. Dat kan en mag allemaal op zondag 19 september, tussen 14.30 en 16.30 uur.

Daarnaast zijn er verschillende exposities van amateurkunstenaars te zien in de tuin.  Hennie Jansen exposeert schilderijen, maar zal vooral bezig zijn met haar nieuwste rage/hobby;  stenen schilderen. Kinderen / volwassenen kunnen hierbij aansluiten en zelf ook een steen beschilderen. In de tuin verder een expositie van geschilderde portretten van Maria van der Klippe.

Meerdere vliegen in één klap dus en daarom beslist de moeite van een bezoekje waard! Wees welkom aan de Nieuwe Berkendijk 8, net buiten Lemelerveld.

U ziet een week vol gezelligheid, kunst en cultuur. U bent van harte welkom in en om Lemelerveld!

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Leeg Voor Facebook

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten