WAK Raalte wederom in Taveerne Tivoli

Raalte – De jaarlijkse week van de amateurkunst (WAK) is hét evenement voor iedereen met een passie voor kunst en cultuur. Tijdens deze week tonen mensen hun kwaliteiten en maken ze kennis met andere liefhebbers daarvan. Bovendien is de hele lokale bevolking uitgenodigd om dit plezier met hen te delen. Dit jaar vindt WAK Raalte plaatst van 18 tot 22 september in en rondom Taveerne Tivoli. WAK 2019 staat in het teken van Raalter kunstenaar Bram de Krosse.

 

WAK Raalte 2019 wordt anders. Het is een ode, een eerbetoon aan de overleden kunstenaar Bram de Krosse. Bram was een baas, eigenwijs en lekker ruimdenkend. Deze gedachtegang wordt doorgevoerd in de komende editie van WAK Raalte. Naast workshops, lezingen en exposities zal er een doorlopend muziekprogramma zijn. Meer informatie over het programma volgt.

 

Over Bram

Bram de Krosse (1985 – 2019) was een multimedia kunstenaar uit Raalte. Op zijn drieëntwintigste werd er voor het eerst een hersentumor bij hem geconstateerd. Het zette zijn leven op zijn kop. In de jaren die volgden moest De Krosse leren leven met de gevolgen hiervan. Hij ging kunst, heel veel kunst maken om zich te uiten, bezig te zijn en bovenal om zich een waardevol mens te voelen.

 

Hij maakte schilderijen, objecten, interactieve installaties, 3D-creaties en zelfbedachte spellen. De Krosse won met dit werk twee maal het Kunstcongres georganiseerd door het UWV. Daarnaast exposeerde hij in Raalte en omstreken en bracht hij ‘Het bizarre avontuur van Henkie Fluit’ uit. Een boek samengesteld met werk van 16 kunstenaars over het leven van de fictieve nietsnut Henkie. Dit is maar een kleine greep uit zijn super originele werk, doorspekt met humor. Bram was vanaf het begin bij WAK betrokken.

 

WAK zal dit jaar wederom in Taveerne Tivoli plaatsvinden. (Zwolsestraat 63, 8101 AB, Raalte) en iedereen is welkom! Zelf deelnemen of heb je vragen? Dat kan! Neem contact op met Ronald Jonkman 06 42712765 of stuur een mail naar: info@wakraalte.nl.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *