Wak dag Lemelerveld groot succes

Het was een mooie dag! Onder een heerlijk zonnetje genoten vele mensen van de eerste Wak dag (Week Van de Amateurkunst) in en om Lemelerveld. Aan de Zennepweg werd er de hele dag onder grote belangstelling een demonstratie Raku stoken gegeven. Prachtige keramieken beelden werden eerst op 1000 graden gebakken waarna ze in de Raku ton (een dichte metalen ton met stro) gingen om er vervolgens met een prachtige geglazuurde laag uit te komen.

Verder op de fiets naar de Nieuwe Berkendijk daar presenteerde het koor Voices zich, in de riante tuin van dirigente Mieke, met het project:  “Zang & Kunst in de tuin’. Volledig coronaproof was er een kunstroute door de tuin uitgezet en was er een optreden van Voices.

Prachtige kunstwerken van hoge sopraan Marijke Hulsman sierden de vele bomen. Marijke heeft zich de techniek ‘klei op canvas’ toegeëigend; bloemen, dieren en teksten van klei, spatten van het doek af. De leilindes en de buitenwanden van het geitenverblijf waren voorzien van adembenemende foto’s van Voicessopraan Yvonne Lugtenberg; ‘kiekjes’ uit de natuur, abstracte boeketten en (huis)dieren laten je absoluut glimlachen.

Halverwege de kunstroute passeerde men Knutselfjuf Janneke. Janneke had een mooie Matisse-workshop voorbereid, waar jong en oud graag mee in de weer ging. De resultaten waren verbluffend. Het nummer ‘Leef’ van Andre Hazes jr werd speciaal voor de WAK aangepast tot een komische versie. Hieruit bleek wel dat de dames elkaar door de lange corona-break gemist hadden en zelfs een stortbui moesten ontberen om buiten te repeteren. Gelukkig deze dag letterlijk en figuurlijk geen wolkje aan de lucht en alleen maar tevreden gezucht. Het in grote getale toegestroomde publiek genoot met volle teugen. Eindelijk weer eens een verzetje! Een veilig daggie uut in de buitenlucht.

Helaas was de exposant die in het kulturhus exposeerde ziek waardoor de workshops geen doorgang vonden. Wel was er om 17.00 uur de uitreiking van de fotowedstrijd die georganiseerd was door de Lemelervelder en Sukerbiet.nl.  Veel foto’s werden ingezonden met als thema Vakantie in Hintergarten. De jury bestaande uit alle redactieleden heeft alle foto’s beken en is uiteindelijk tot een top drie gekomen. De 1e plek ging naar Bjorn de Graaf, 2e plek was voor Bert Boerdam en de 3e plek was voor Mariëlle de Munnik. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Om 17.00 uur trad op het Kroonplein een dansgroep op van Dansschool SES. De dames lieten met hun dansmoves zien wat ze in huis hadden en dat was van hoge kwaliteit. Ze werden dan ook beloond met een daverend applaus.

Nadat Polyhymnia eerder op de middag al een rondgang had gemaakt door het dorp waarin ze voor het eerst in hun nieuwe tenue te bewonderen waren sloten zij de dag af met een nazomer mini concert op het Kroonplein.

‘s Avonds waren er in het Kulturhus opnames voor de live stream van de WAK week. Renee Veenstra, Alina Heerink, Eline Koenjer en Dorien Grootenhuis werden geïnterviewd en er was muziek van 4Tunes.

Deze opnames zijn hier terug te zien: Let op de beelden starten vanaf 7 minuut 50.

Al met al kijkt de organisatie tevreden terug op een mooie dag en bedankt alle deelnemers voor hun bijdrage. Aanstaande vrijdag is er tijdens de Wakweek een Kunstgreepmiddag in het Kulturhus voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Een middag vol kunst en cultuur. Je kunt mee doen met verschillende workshops. Kijk voor het programma en aanmelden op www.wakdalfsen.nl

foto’s: Hans Heerink en Martine Boerdam

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *